Europarlamentare fără gorjeni – Mediocri la politică

Untitled Document

Felul în care arată listele de candidaÅ£i pentru alegerile europarlamentare i-au prins pe politicienii din Gorj în ofsaid, arătând că nivelul oamenilor din judeÅ£ cochetează cu mediocritatea

Definitivarea listelor pentru alegerile europarlamentare au anticipat previziunile observatorilor de pe piaÅ£a politică. Foarte puÅ£ini candidaÅ£i din judeÅ£ul Gorj se regăsesc pe listele, ce pot fi considerate adevăratul barometru al calităÅ£ii vieÅ£ii politice, politicienilor Ã…Ÿi instituÅ£iilor politice din judeÅ£ul Gorj. Cu toate că doi reprezentanÅ£i ai judeÅ£ului Gorj au fost trecuÅ£i pe liste pe locuri fruntaÃ…Ÿe, se poate spune că judeÅ£ul fostului baron Nicolae Mischie duce lipsă de politicieni adevăraÅ£i Ã…Ÿi de oameni pregătiÅ£i Ã…Ÿi recunoscuÅ£i pentru calităÅ£ile lor la nivel naÅ£ional. ÃŽn ciuda faptului că se duelează pe la emisiuni politice Ã…Ÿi pretind că au căpătat experienţă în ultimile bătăli electorale, politicienii din Gorj au dat chix de această dată.

Petre Popeangă, pe loc eligibil
Gorjenii nu pot fi siguri decât pe un candidat. Este vorba de europarlamentarul Petre Popeangă, aflat pe locul al treilea, în cursa pentru Parlamentul European.
Petre Popeanga, fost eurobservator la Bruxelles, spune că îi pare rău că alÅ£i parlamentari de Gorj nu-i vor fi colegi Ã…Ÿi că va aduce bani pentru Gorj

Greblă fără dinţi

MulÅ£i dintre Ã…Ÿefii de partide din judeÅ£ul Gorj au bătut toba că vor propune candidaÅ£i viabili, nume sonore pentru a fi luate în seamă de către conducerile centrale ale partidelor. realitatea listelor demonstrează însă contrariul. Ori nu au avut ce să scoată din tolbă, ori ceea ce aveau la dispoziÅ£ie era de mult expirtat, cert este că partidele politice din judeÅ£ul Gorj se confruntă cu grave probleme, în ceea ce priveÃ…Ÿte selecÅ£ia candidaÅ£ilor Ã…Ÿi calitatea acestora.
Candidatul Toni Greblă a fost prea mic pentru a fi observat de Ã…Ÿefii OrganizaÅ£iei Centrale, care nu au avut o lupă atât de mare pentru un candidat atât de „cunoscut“.
VicepreÃ…Ÿedintele social-democrat, Toni Mihail Grebla, spune că s-a răzgândit să mai candideze pentru un loc în Parlamentul European. Grebla afirmă că PSD Gorj l-a propus, însă Ã…Ÿefii de la centru nu l-au contactat deloc. Ã…ži Victor Ponta s-a răzgândit să mai candideze pe ultima sută de metri, întrucât doreÃ…Ÿte să se ocupe de viaÅ£a politică din Å£ară.
Pe lista PSD, singurul candidat de la Gorj este Andrei Maioreanu care se afla tocmai pe pozitia 34. Andrei Maioreanu afirmă că este conÃ…Ÿtient de Ã…Ÿansele pe care le are, însă nu acest lucru este important pentru el.


Banţa pe 26

Dan Ilie Morega a propus un candidat aproape necunoscut alegătorilor din judeÅ£ul Gorj, în persoana lui Victor BanÅ£a. Singurul moment în care Victor BanÅ£a s-a afirmat Ã…Ÿi a crescut în notorietate a fost cel legat de scandalul MISA, când Victor BanÅ£a a făcut public faptul că a fost vorba de o simplă coincidenţă de nume Ã…Ÿi că nu a avut niciodată legătură cu gruparea condusă de Gregorian Bivolaru.

PNÅ¢CD s-a pierdut pe traseu
Unul dintre primale partide care au anunÅ£at un candidat pentru alegerile europarlamentare a fost PNÅ¢CD. Scos în faţă cu surle Ã…Ÿi trâmbiÅ£e, Gheorghe Gorun a dat înapoi, fiind în imposibilitatea de a mai candida pe un loc eligibil cel puÅ£in la modul teoretic. Gheorghe Gorun părea stăpân pe capacităÅ£ile sale de persuasiune Ã…Ÿi de reuÃ…Ÿită, însă nu a fost lipsit de realism. O dovadă a acestui lucru este Ã…Ÿi lipsa sa de pe listele cu cei care vor candida pentru alegerile pentru parlamentul european. ŢărăniÃ…Ÿtii încă nu reuÃ…Ÿesc să se salveze din alunecarea înspre minus infinitul eÃ…Ÿicherului politic, sfâÅŸiindu-se în dispute sterile Ã…Ÿi lupte intestine. PreocupaÅ£i prea mult de orgoliile persoanale, ţărăniÃ…Ÿtii au uitat de orgoliul unui partid istoric, ce pare a nu mai prezenta interes pentru piaÅ£a politicii, fiind într-o permanentă luptă cu sine însuÃ…Ÿi Ã…Ÿi cu complexele de ordin istoric.

Nici PLD-ul nu figurează
cu un loc eligibil

Pe listele PLD , figureaza deputatul Sorin Paveliu, care ocupa locul 40 iar tânărul liberal-democrat, Horatiu Gorun, nu a mai dorit să candideze la alegerile europarlamentare. Organizatia PLD Gorj l-a propus la Centru, însă la fel ca in cazul lui Grebla, nimeni nu l-a cautat.


PD-ist gorjean pe locul 29

Cătălin Glăvan, de la PD, singurul gorjean pedist ocupă locul 29 pe lista partidului său
Listele de candidaÅ£i pentru Parlamentul European. Listele se găsesc atât la sediul Biroului Electoral Central cât Ã…Ÿi pe pagina de internet a instituÅ£iei – www.bec2007pe.ro la rubrica “CandidaÅ£iâ€.
ÃŽn conformitate cu prevederile Legii nr. 33/2007 privind organizarea Ã…Ÿi desfăÅŸurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările Ã…Ÿi completările ulterioare, la Biroul Electoral Central au fost depuse, până la data de 26 septembrie 2007, liste de candidaturi Ã…Ÿi liste de semnături ale suÅ£inătorilor de către următoarele partide politice:PNTCD–311.948 semnături, Partidul Verde – 209.341 semnături, PLD–274.764 semnături, PNL– 701.151 semnături. PD–1.177.911 semnături, PNG–366.745 semnături, PIN–226.298 semnături, Uniunea Democrată Maghiară din România – 322.435 semnături, PSD–1.004.714 semnături, Partidul România Mare – 265.277 semnături, PC – 401.268 semnături, Partida Romilor „PRO-EUROPA†– 217.400 semnături,Partidul AlianÅ£a Socialistă – 221.206 semnături.
De asemenea, au mai fost depuse patru candidaturi: domnul Tokes Ladislau, candidat independent, candidatură însoÅ£ită de un număr de 137.199 de semnături; domnul Gibescu Gh. George, candidatură însoÅ£ită de un număr de 10 semnături; doamna Noghin Doina Elena, candidatură însoÅ£ită de 31 de semnături Ã…Ÿi domnul Cernoschi Cornel.
Biroul Electoral Central a mai primit din partea următoarelor 2 partide liste de semnături ale susÅ£inătorilor fără a primi însă Ã…Ÿi listele de candidaturi aferente:Uniunea Populară Social CreÃ…Ÿtină – 215.000 semnături Ã…Ÿi Partidul Ecologist Român – 29.512 semnături

Luca Marinescu

10.10.2007. 05:57


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password