Elevii novăceni-ambasadorii stilului de viaţă sănătos în Europa

Elevii novăceni-ambasadorii stilului de viaţă sănătos în Europa

Elevii Şcolii Generale Novaci se numără printre norocoşii benefeciari ai unui grant european pentru un proiect internaţional Comenius, obţinut în iunie 2011 şi care se va desfăşura până în iunie 2013 beneficiind de un grant de 24.000 euro.
„Proiectul multidisciplinar şi cross-curricular intitulat ,,Eat smart,Work more,Be healty”e iniţat şi coordonat de Şcoala Generală Novaci ce a fost recompensată cu premiul I la competitia naţională ,,Tineri mai frumoşi, tineri mai sănătosi ’’Neamţ iunie 2011. Experienţa acumulată a convins parteneri precum: C.E.I.P LAPACHAR SCHOOL – SPAIN, BİGA DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU – TURKEY, Établissement Régional d’Enseignement Adapté DE HAUTE PROVENCE – France, Jūrmalas Alternatīvā skola – LATVIA ce au intenţia clară de a schimba atiudinea elevilor şi a comunităţii şcolare a fiecărui partener faţă de importanţa promovării unui stil de viaţă sănătos, prin alimentaţie sănătoasă, abordări diferite ale învăţării şi ale unei bune relaţionari cu mediu înconjurator, crearea unui mediu incluziv în şcoală, dezvoltarea spiritului antreprenorial la elevi şi profesori, accesul la educaţie de calitate, legarea de prietenii şi legături între viitorii cetăţeni europeni. a imbunatatirii competentelor de comunicare in limba engleza ca mediu international de comunicare. „English Without Borders” este un acronim pentru numele proiectului .
Înţelepciunea se clădeşte treptat, prin experienţă, si prin acces la educaţie de calitate. Astfel, cu acest proiect dorim să educăm,sensibilizăm comunitatea şcolară spre o atitudine practică, ce ar putea face schimbări in stilul de viata de multe ori sedentar, stimulând iniţiativa, deschiderea spre schimbare, pregătindu-i pe toţi cei implicaţi să reflecteze şi să aibă o atitudine conştientă faţă activitatea fizica,bunele practici in viata de zi cu zi vor avea efecte pozitive asupra performantelor intelectuale si asupra sanatatii. Instrumentul nostru? Educaţia!
Vizită în Romania
Pentru întâlnirea ce se va desfasura intre 17-20 octombrie 2011, elevii au pregătit filmuleţe,prezentari power-point,retete traditionale romanesti care să prezinte cum ar trebui să fie o zi din viaţa unui elev cu un stil de viata sanatos, vor participa la un concurs pentru alegerea mascotei si al unui logo ce sa reprezinte proiectul alaturi de partenerii europeni.
,,Din fiecare ţară sunt implicaţi direct, într-o mai mare sau mai mică măsură, aproximativ 60-70 de elevi şi 20-25 de profesori, dar rezultatele muncii lor sunt transmise şi celorlalti elevi din şcoală, urmărindu-se influenţarea pozitivă a tuturor elevilor şi chiar a părinţilor sau a diferitilor membri ai comunităţii.Sperăm ca acest proiect să se desfăşoare în condiţii optime şi cu rezultate excelente, care să mărească prestigiul şcolii noastre în ţară dar şi în străinătate,” a declarat Radoi Carmen ,director al Scolii Generale Novaci.
Coordonator de proiect :Radoi Carmen

17.10.2011. 10:30


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password