DOVLECELUL VERDE (Zucchinni)
Este un soi de dovleac, cultivat pentru fructele sale verzi ?i lunguie?e.
Este foarte popular în ??rile Europei Vestice ?i în jurul bazinului M?rii Mediteraneene
Este o surs? extrem de bogat? în potasiu, amidon, fosfor ?i calciu. Acoper? într-un mare grad cantitatea de vitamine necesar? organismului – în special vitamina C ?i vitaminele din grupa B.
Dovlecelul verde este cel mai bine s? fie consumat când este înc? foarte tân?r. Î?i p?streaz? atunci nu doar caracteristicile gustative dar este ?i foarte u?or digerabil. Fiind u?or digerabil ?i con?inând pu?ine calorii, dovlecelul verde este una dintre legumele preferate de O curiozitate din lumea nou?.
Dovleacul provine din America, unde la început erau consumate doar semin?ele acestuia. În Europa a ajuns în secolul al XVI-lea. La început, dovlecelul verde, ca majoritatea nout??ilor era cultivat doar în gr?dinile botanice. Ast?zi este greu s? ne imagin?m buc?t?ria mediteran? f?r? dovlecelul verde. Se presupune c? în secolul al XVII-lea Italienii au început s? prepare dovlecelul verde înc? nu îndeajuns copt, a?a cum facem noi ast?zi.
Semin?ele de dovlecel verde sunt utilizate de firmele cosmetice lider, ca ingredient al cremelor care regleaz? func?ionarea glandelor.
16.07.2008. 07:19
Acest articol n-are nici un comentariu.
0 Comments