Dormi liniştit – DNA-ul lucrează pentru tine!

Ziarul Gorjului


După ce Adrian Gorun a fost scos de sub urmarire penală de către procurorii bucureÃ…Ÿteni, DirecÅ£iaa NaÅ£ională AnticorupÅ£ie (DNA) l-a înÃ…ŸtiinÅ£at, la începutul acestei săptămâni, pe Dan Ilie Morega, că a început urmărirea penală împotriva sa pentru denunÅ£ calomios.
Gorun a fost acuzat de abuz în serviciu Ã…Ÿi fals în înscrisuri oficiale, în urma organizării, în decembrie 2006, a unei licitaÅ£ii pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate, pe un tere din zona Debarcader. ÃŽn urma acestei licitaÅ£ii, peste un miliard de lei vechi au plecat din bugetul universitaÅ£ii, spre firma respectiva. Parchetul general a cerut de la procurorii gorjeni, spre instrumentare, dosarul secretarului general din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetari, Adrian Gorun. Decizia Parchetului General de a intrumenta dosarul lui Gorun i-a nemultumit pe magistratii gorjeni, care susÅ£in ca procurorii bucureÃ…Ÿteni nu trebuia să ceară dosarul, pentru că Gorun nu are rang de demnitar. Astfel, Gorun a fost scos de sub urmărire penală de către procurorii bucureÃ…Ÿteni.

Luni, 5 noiembrie, a.c , procurorii DNA i-au adus la cunoÃ…Ÿtinţă lui Dan Ilie Morega, preÃ…Ÿedintele PNL Gorj, că a fost începută urmărirea penală împotriva sa, fiind acuzat că a făcut plângere penală nefondată împotriva lui Adrian Gorun. Liberalul gorjean susÅ£ine că are documente importante, care îl incriminează pe Adrian Gorun Ã…Ÿi că ancheta care a precedat sesizarea sa nu a fost făcută corespunzător. ÃŽn acelaÃ…Ÿi caz de denunÅ£ calomnios este cercetat Ã…Ÿi Vasile Popeangă, prorector la aceeaÃ…Ÿi instituÅ£ie de învăţământ.

La sfârÃ…Ÿitul săptămânii trecute, procurorii au finalizat rechizitoriul în cazul soÅ£iei lui Ionel ManÅ£og, fostului secretar de stat în ministerul Economiei Ã…Ÿi ComerÅ£ului Ã…Ÿi actualul preÃ…Ÿedinte al PD Gorj. Ecaterina LuminiÅ£a ManÅ£og este cercetată pentru fals în declaraÅ£ii în scopul ascunderii unor infracÅ£iuni de corupÅ£ie.

ÃŽn calitate de judecător la Tribunalul Gorj, LuminiÅ£a ManÅ£og ar fi omis să treacă în declaraÅ£ia de avere un teren de 400 de metri pătraÅ£i din comuna gorjană SliveÃ…Ÿti. Procurorii susÅ£in că judecătoarea a încercat să ascundă astfel modul în care soÅ£ul ei a dobândit terenul.

DNA a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în vederea suspendării din funcÅ£ia de judecător a inculpatei LuminiÅ£a ManÅ£og. Astfel, săptămâna aceasta, CSM-ul va lua în discuÅ£ie suspendarea din funcÅ£ia de judecător a Ecaterinei ManÅ£og. Acum un an, Ã…Ÿi Ionel ManÅ£og a fost trimis în judecată de DNA pentru infracÅ£iuni asimilate celor de corupÅ£ie.

Acesta a fost cercetat, alături de alte patru persoane, sub acuzaÅ£ia că ar fi cumpărat la preÅ£uri derizorii locuinÅ£ele celor care urmau să fie strămutaÅ£i din cauza unor lucrări miniere din zona Târgu-Jiu. ÃŽn schimbul gospodăriilor cumpărate, unităÅ£ile miniere ar fi construit vile de lux pentru noii proprietari. LocuinÅ£a lui ManÅ£og, unul dintrei noii proprietari, a fost evaluată, în 2002, la două miliarde de lei vechi.

L. M.

06.11.2007. 23:05


cititor 12.11.2007. 08:31

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password