Din februarie, bancile încep să execute datornicii

“Tot sistemul bancar a fost dispus sa reesaloneze, sa rescadenteze creditele, a dat niste facilitati. Cei care au primit astfel de facilitati anul trecut si nu au reusit sa se redreseze trebuie sa se astepte ca anul acesta nu vor mai primi asa ceva si momentul adevarului se apropie foarte tare. In februarie-martie bancile vor incepe sa execute”, spune Arin Octav Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Parcticienilor in Insolventa din Romania, intr-un interviu acordat Forum Invest.

Pentru imbunatatirea situatiei companiilor din Romania, Arin Stanescu spune ca in 2010 statul ar trebui sa-si respecte obligatiile, sa plateasca lucrarile de care beneficiaza la timp si sa ramburseze TVA-ul. “Foarte multi intreprinzatori ajung in procedura insolventei si datorita faptului ca nu li se platesc banii pentru lucrari sau TVA-ul datorat”, spune Stanescu in interviul pentru Forum Invest.

“Un alt lucru pe care ar trebui sa-l faca este sa creasca volumul garantiilor guvernamentale. Sistemul de garantare folosit in programul Prima Casa ar putea fi aplicat si altor societati comerciale – se pot acorda garantii de 10 miliarde euro. S-ar obtine astfel deblocarea creditului pentru ca daca ar exista garantii guvernamentale pentru creditele ce vor fi acordate de catre banci atunci si dobanda se va reduce si bancile vor fi mai doritoare sa dea credite si companiile vor cere mai multe credite”, mai spune presedintele Uniunii Nationale a Parcticienilor in Insolventa.

27.01.2010. 13:39


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password