Dicţionar gastronomic

Ziarul GorjuluiBaie marina (fl’. Bain-Marie) – Vas cu apă clocotită în care se pune un recipient conÅ£inând mâncare care nu se poate fierbe sau încălzi direct pe foc.

Călire
– Prăjirea lentă, uÃ…Ÿoară, a unui aliment, în grăsime.

Degresare
– ÃŽndepărtarea grăsimii dintr-un preparat culinar.

Fezandare
– Proces de frăgezire a cărnii de vânat prin menÅ£inere la rece sau expunere la vânt.

A glasa
– A acoperi un preparat cu o glazură sau cu aspic.

Împănare
– Introducerea de bucăÅ£ele de slănină, usturoi, etc. în crestături făcute în carne.

ÃŽnăbuÃ…Ÿire
– Fierbere în aburi, în vas acoperit.

Macerare
– Å¢inerea îndelungată a unui aliment într-un solvent pentru a dizolva părÅ£ile solubile.

Marinare
– Procedeu folosit pentru frăgezirea vânatului sau a cărnii tari, pentru a-i împrumuta o savoare specială Ã…Ÿi a înlătura unele gusturi neplăcute; procedeu de conservare; fel de mâncare.

07.11.2007. 00:06


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password