Dicţionar gastronomic
Călire – Prăjirea lentă, uÃ…Ÿoară, a unui aliment, în grăsime.
Degresare – ÃŽndepărtarea grăsimii dintr-un preparat culinar.
Fezandare – Proces de frăgezire a cărnii de vânat prin menÅ£inere la rece sau expunere la vânt.
A glasa – A acoperi un preparat cu o glazură sau cu aspic.
ÃŽmpănare – Introducerea de bucăÅ£ele de slănină, usturoi, etc. în crestături făcute în carne.
ÃŽnăbuÃ…Ÿire – Fierbere în aburi, în vas acoperit.
Macerare – Å¢inerea îndelungată a unui aliment într-un solvent pentru a dizolva părÅ£ile solubile.
Marinare – Procedeu folosit pentru frăgezirea vânatului sau a cărnii tari, pentru a-i împrumuta o savoare specială Ã…Ÿi a înlătura unele gusturi neplăcute; procedeu de conservare; fel de mâncare.
07.11.2007. 00:06
Acest articol n-are nici un comentariu.
0 Comments