De ce se strica turbina auto si care sunt semnele ca este stricata?
In general, atunci cand sunt respectate regulile de intretinere a autovehiculului, turbosuflanta are o eficienta maxima si este foarte fiabila. Atunci cand nu sunt respectate regulile (se foloseste un ulei de proasta calitate sau nu se respecta intervalele de service), pot aparea o serie de probleme turbina.
Din fericire, in multe cazuri se poate opta pentru reparatie turbina, ceea ce nu urca foarte mult costurile. Pentru a putea apela la reparatie insa, cei de la www.turbine-auto.ro recomanda service-ul inca de la primele semne de probleme.
Care sunt simptomele pe care le da turbina?
Exista mai multe simptome care pot fi cauzate de turbina:
1. Lipsa de putere. In general, lipsa de putere poate fi data de filtre si furtune uzate sau murdare, de o functionare incorecta a sistemului de injectie sau de o defectiune la sistemul de evacuare. Daca nu este niciuna dintre aceste probleme, sunt toate sansele ca turbina sa fie vinovata.
2. Zgomot neobisnuit la motor. Zgomotul poate sa fie produs, de asemenea, de racorduri si furtune, care pot duce la scurgeri. Daca motorul nu are crapaturi si o uzura accentuata, turbina este una dintre cele mai posibile piese defecte.
3. Evacuarea elimina foarte mult fum. Inainte de a se verifica turbina, trebuie sa se verifice filtrele de aer, furtunul de scurgere si sistemul de aerisire.
4. Consum excesiv de ulei. Este o alta problema care poate fi data de o turbina uzata.
Oricare ar fi problema aparuta, este bine sa nu se mai porneasca motorul pana in momentul in care este rezolvata.
De ce se defecteaza turbina?
Exista multe cauze care duc la defectarea turbinei:
Aparitia corpurilor straine in turbosuflanta. Corpurile straine produc defectiuni palelor fuliei, ducand la dezechilibru.
Lipsa unei ungeri corespunzatoare. Cel mai des, turbosuflanta se strica din cauza lipsei ungerii, care duce la blocarea axului;
De asemenea, pe lista motivelor pentru care se defecteaza turbina se numara si lipsa de lubrifiere sau un ulei de proasta calitate, contaminat cu diverse corpuri straine.
Toate pot fi evitate, insa, prin intretinerea frecventa a autovehiculului si prin schimbul uleiului la intervale cat mai scurte.
Ce face turbosuflanta? De ce este atat de importanta?
Turbosuflanta este o piesa care ajuta motorul sa se supraalimenteze cu aer. Montata pe sistemul de evacuare al masinii, are rolul de a elimina gazele si de a introduce aer in motor cu o presiune destul de mare. O turbosuflanta buna poate sa creasca destul de mult forta motorului, introducand mai mult combustibil in acesta.
Cate tipuri de turbosuflante exista?
Exista doua tipuri de turbosuflante: simple si duble. Primele sunt instalate pe majoritatea motoarelor si au rolul de a elimina gazele de esapament de la toti cilindri si de a le furniza aer proaspat.
Turbosuflantele duble sunt ceva mai complexe si sunt destinate masinilor moderne, cu multe elemente electrice. Acestea furnizeaza aer doar unor cilindri specifici. Aceste turbosuflante pot creste puterea motorului prin evacuarea gazelor din toti cilindrii si introducerea aerului doar catre compresoare.
0 Comments