Dan Mihalache: „E un anumit tip de ingrijorare, mai ales in zona de agricultura din Marea Britanie”

Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei la Londra, a vorbit in cadrul unei emisiuni TV despre nevoia britanicilor de muncitori sezonieri.

„Am primit diverse semnale, și din Scoția, și din partea de sud a Marii Britanii, în care e vorba mai ales de nevoia de muncitori sezonieri care să se ocupe de cules recolte. E un anumit tip de îngrijorare, mai ales în zona de agricultură din Marea Britanie față de ceea ce va însemna lipsa de forță de muncă.

Eu n-am dorit până în momentul de față să implicăm statul român într-un asemenea dialog, pentru că mi se pare că lucrurile trebuie să se așeze pe un făgaș normal și să vedem pe viitor cum ele pot fi organizate și în beneficiul muncitorilor români, și în beneficiul economic, însă acum mi se pare prematur și vedeți ce reacții de polarizare a generat toată povestea cu transferul forței de muncă din Germania. Cred că în momentul de față trebuie să ne ferim să încurajăm mișcarea unui număr important de oameni dintr-o parte în alta. Ceea ce va fi în viitor vom vedea”, a mentionat Dan Mihalache.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password