Dacian Ciolos: „Noi in grupul Renew am discutat sa evaluam toti candidatii pe baza a patru criterii: competenta, apararea si reprezentarea valorilor europene, integritate si relevanta”

Dupa respingerea Rovanei Plumb, Dacian Ciolos a declarat faptul ca „normalitatea din PSD nu e si normalitatea la nivel european”.

„De vina pentru acest esec care afecteaza credibilitatea Romaniei pentru ca Romania, chiar daca e condusa acum de un guvern PSD, nu se confunda cu PSD. Insa iata ca PSD reuseste sa faca Romania de rusine si de data asta. Doamna Dancila a fost prevenita si de mine si de altii, de cateva saptamani, ca exista acest risc ca doamna Plumb sa nu treaca prin Parlament pentru ca matrapazlacurile si modul de actiune pe care l-au invatat politicienii in PSD, nu functioneaza la Bruxelles.

Oricat ar incerca dansa sa o dea pe patriotism si ca e impotriva Romaniei, nu, eu cred ca noi am actionat in interesul Romaniei, ferind Romania de o astfel de reprezentare acolo, in Comisia Europeana. Pentru ca, clar, Romania va avea un reprezentant in Comisia Europeana. Dar nu putem merge cu oameni care fac jocuri, care au deja experienta, pentru ca ce au spus colegii de la ecologisti, de la grupul ecologist din Parlament, argumentul pe care ei l-au gasit a fost ca doamna Plumb a mai fost in astfel de situatii, in care a luat bani pentru campanie imprumut de la unul si de la altul si, ulterior, a facilitat angajarea copiilor persoanei respective in guvern, pe vremea cand era in minister.

Oamenii, aici, au aflat despre acele lucruri si nu de la noi, de la colegii romani, au aflat pentru ca numai pesedistii care stau cu capul in nisip si au impresia ca nu ii vede lumea isi imagineaza ca ei sunt izolati in Romania. Si evident ca oamenii aici au ingrijorari pentru ca e vorba de Comisia Europeana. E vorba de Comisia care reprezinta executivul european si oamenii nu se joaca cu lucrurile astea. In comisia juridica care a luat aceasta decizie nu e prezent niciun membru al parlamentului european de nationalitate romana, deci nu poate sa spuna doamna Dancila ca a tras sforile opozitia. Dar vedeti cum e, cand nu trage sforile opozitia, sunt agenturili straine care actioneaza impotriva intereselor Romaniei sau mai stiu eu cine. Totdeauna altii sunt de vina, doamna Dancila nu vede sau nu vrea sa vada adevarul privit in fata cu curaj si cu onestitate.

Si social democratii (n. red. – europeni), indiferent ce culoare politica au, oamenii normali cu un comportament normal, vad aceste lucruri. E acelasi comportament pe care l-au avut si in campania electorala, cand incercau sa explice ca daca esti european si daca aperi valorile si principiile europene esti impotriva Romaniei. Acelasi comportament pe care incearca sa-l justifice acum. Cu doamna Plumb care vinde peste noapte doua apartamente, nu stim in ce valoare, ca sa-si rezolve niste probleme pe care le stia dinainte. Pentru ca nu au aparut peste noapte aceste probleme. Ele au fost subliniate de comisia juridica la evaluarea pe care au facut-o declaratiilor de avere. Deci povestea asta treneaza, cred, de doua saptamani. Ceea ce s-a intamplat in comisia juridica a fost finalizare a acestui proces de verificare.

Normalitatea lor nu e si normalitatea la nivel european. Daca eu am influentat cu ceva lucrurile si ma bucur ca doamna Dancila recunoaste ca am o influenta la nivel european si o voi folosi in interesul romaniei, in interesul valorilor si principiilor pentru care noi am facut campanie.

Noi in grupul Renew am discutat sa evaluam toti candidatii pe baza a patru criterii: competenta, apararea si reprezentarea valorilor europene, integritate si relevanta profilului candidatului in raport cu scrisoarea de misiune pe care a primit-o din partea presedintelui Comisiei pe baza portofoliului. Doamna Plumb a cazut la criteriul integritate”, a declarat Dacian Ciolos.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password