Cum savuram diverse bucate
– Sâmburii m?slinelor care înso?esc uneori aceste antreuri se “transport?” din gur? în farfurie cu furculi?a, sau dac? suntem în familie cu mâna;
– Carnea de pas?re nu se m?nânc? cu mâna. Pot face excep?ie copanelele de pui. Carnea se aduce la mas? gata tran?at?;
– Orezul se m?nânc? cu furculi?a, ajutându-ne cu cu?itul, neapelând la lingur?;
– Cu spaghete v? servi?i din castron cu o cantitate rezonabil?, apoi le mânca?i r?sucindu-le cu furculi?a ?inut? în mâna dreapt? ?i ajutându-v? cu lingura ?inut? în mâna stâng?. Pe furculi?? trebuie luat? o cantitate mic?, ?i s? nu atârne dizgra?ios din gur?;
– Cafeaua, ceaiul, cacaua cu lapte se beau din cea?c?, f?r? s? l?s?m linguri?a în?untru. Ea se pune pe farfurioar? dac? r?mâne pe mas?, dac? nu pe ?erve?el;
– Degetul mic nu se ?ine ridicat când ducem cea?ca la gur?;
– Nu se bea niciodat? cafea dintr-o cea?c? f?r? farfurioar?, nici la serviciu;
– Spre deosebire de cafea, ceaiul ?i cacaua se beau l?sând farfurioara pe mas?;
– M?rul se taie în patru sau în opt, feliile se cur??? de coaj? ?i sâmburi cu cu?itul ?i se mânânc? cu furculi?a;
– Portocala se taie cu cu?itul ?i se desface în form? de stea; feliile se desfac ?i ele în stea ?i se m?nânc? cu mâna;
– Grepfrutul se taie transversal ?i se m?nânc? o jum?tate, de obicei pres?rata cu zah?r; cu o linguri?? special? de desert, având marginea ascu?it?, se scoate doar pulpa fructului, deoarece partea alb? este amar?;
– Dulciurile se iau cu mâna dac? sunt uscate, cu linguri?a sau cu furculi?a de desert dac? au crem? ori fri?c?;
– Cl?titele se m?nânc? t?ind bucatele mici pe rând, ca la friptur?;
– Fragii ?i c?psunele se m?nânc? fie cu mâna, dac? au codi??, fie cu lingura, dac? nu au, mai ales când sunt servite cu frisc?;
– Prunele ?i caisele le desfacem în dou? cu mâna, scoatem sâmburele, dup? care mânc?m fiecare jum?tate, tot cu mâna;
– Strugurii, vi?inele ?i cire?ele se m?nânc? întotdeauna cu mâna; strugurii se m?nânc? pân? la ultimul bob. Sâmburii cire?elor sau vi?inelor se pun în palma f?cut? c?u? ?i apoi în farfurie;
– Piersicile se ?in cu mâna stâng? pentru a le t?ia în dou?. Separ?m sâmburele de fruct ?i-l cur???m de coaj?. Se m?nânc? fructul cu cu?itul ?i furculi?a;
– Se pot pune pe mas? mici recipiente pentru sâmburi, a?a cum facem ?i pentru cojile de alune;
– Când sunt f?r? coaj?, alunele se pun în recipiente mici, în fa?a fiec?rui musafir. Când sunt cu coaj?, se aduc ?i vase pentru coji;
– Portocalele, mandarinele, clementinele: le t?iem coaja în form? de stea, scoatem fructul ?i-l separ?m în felii pe care le mânc?m cu mâna.
– Bananele se cur??? cu cu?itul ?i se m?nânc? cu mâna sau, dac? sunt prea moi, cu cu?itul ?i furculi??;
– Pepenii ?i ananasul sunt servi?i în felii ?i se m?nânc? doar cu furculi?a, dar dac? ananasul este foarte dur se justific? folosirea cu?itului;
– Kiwi se taie în dou?, se ?ine o jum?tate în mâna stâng? ?i se m?nânc? miezul cu linguri?a
– Mu?c?m cu poft? din fructe numai când suntem în livad?;
– Dac? to?i m?nânc? fructele simplu, f?r? a le cur??a de coaj?, f?r? tacâm, nu vom proceda altfel pentru a ne ar?ta distinc?ia;
– Gazda trebuie s? aduc? fructele bine sp?late, deci nu se cuvine s? le ?tergem cu propriul nostru ?erve?el.
28.11.2008. 23:15
Acest articol n-are nici un comentariu.
0 Comments