Cum previi bolile de inimă printr-o alimentaţie sănătoasă
Greu de crezut, dar, po?i s? previi bolile de inim? exclusiv prin alimenta?ie. Sunt alimente care î?i reduc riscul unui atac de cord cu pân? la 50%. Iat? cinci alimente pe care poti s? le introduci în dieta ta.
1. Pe?tele (scade riscul cu pân? la 50%)
Este recomandat s? m?nânci cel pu?in dou? por?ii de pe?te pe s?pt?mân?. Studiile au relevat faptul c? ?i o singur? por?ie de pe?te pe s?pt?mân? î?i poate reduce riscul de atac de cord cu pân? la 50%. Pe?tele poate fi preparat în foarte multe feluri: la cuptor, în salate, past? de pe?te etc. E ?i foarte gustos!
2. Merele (scad riscul cu pân? la 50%)
Daca bei un pahar de suc de mere pe zi sau dac? m?nânci dou? mere întregi pe zi, reduci nivelul de oxidare al colesterolului LDL ?i, astfel, previi bolile de inim?. Merele pot fi consumate ca atare, în salate de fructe, pl?cinte, pr?jituri sau po?i prepara un suc delicios cu ajutorul unui blender.
3. Nucile (scad riscul cu pân? la 45%)
Nucile con?in un tip de gr?sime care coboar? colesterolul ?i previne formarea cheagurilor de sânge. De fapt, un studiu a relevat faptul c? consumul de nuci poate chiar sc?dea nivelul colesterolului cu 12%. Alunele pot înlocui cu succes gust?rile dintre mese, le po?i ron??i la serviciu ?i chiar le po?i ad?uga în salate de legume sau fructe.
4. Uleiul de m?sline. (pân? la 40% risc mai redus)
Dintre toate tipurile de ulei, uleiul de m?sline con?ine cea mai mare cantitate (77%) de gr?simi monosaturate, care coboar? colesterolul de tip LDL f?r? s?-l afecteze pe cel HDL. Când preg?te?ti salate sau când g?te?ti mânc?ruri care necesit? ulei, folose?te-l mereu pe cel de m?sline.
5. Legumele (scad riscul cu pân? la 30%)
O por?ie de fasole pe zi poate reduce colesterolul cu pân? la 10%. Fibrele pe care le con?in sunt protectorul principal. De asemenea, fasolea con?ine compu?i care pot reduce cheagurile de sânge ?i îmbun?t??esc func?ionarea vaselor de sânge. Po?i preg?ti fasolea ca mâncare sau o po?i ad?uga în salate.
30.01.2009. 11:53
Acest articol n-are nici un comentariu.
0 Comments