Cum alegem peştele şi fructele de mare
Putem face mari gre?eli când cump?ram pe?te sau fructe de mare. De aceea este recomandat s? analiz?m fiecare tip de produs în parte ?i caracteristicile pe care ar trebui s? le aib? atunci când le cump?r?m.
Pe?tele ?i fructele de mare sunt foarte s?n?toase, dar, în acela?i timp, se pot strica foarte u?or. Trebuie s? te asiguri c? achizi?ionezi doar produse de calitate. Iat? cum po?i face asta.
Când cumperi pe?te proasp?t, fii foarte atent(?) la aspectul acestuia: trebuie s? fie str?lucitor ?i solzii trebuie s? fie întregi, nu trebuie s? aib? un miros foarte puternic ?i ochii nu trebuie s? fie roz, întuneca?i sau coborâ?i (în afar? de pe?tii cu ochi mici, precum somonul). Ochii trebuie s? fie str?lucitori ?i clari, iar branhiile î?i schimb? culoarea odat? cu trecerea timpului: de la ro?u puternic la roz, gri, apoi verde sau maron – a?adar, cu cât sunt mai ro?ii, cu atât pe?tele este mai proasp?t.
Dac? cumperi fileuri de peste, ai ?i aici grij? la miros – nu trebuie s? fie foarte puternic. De asemenea, dac? marginile fileului sunt de culoare maronie sau par uscate, dac? ambalajul de plastic nu este etan? sau dac? este lichid în pachet – nu cumpara fileul. Fileurile proaspete de pe?te trebuie s? aib? un miros proasp?t ?i discret, iar carnea trebuie s? fie elastic? ?i suculent?.
Când cumperi fructe de mare înghe?ate, trebuie s? le alegi doar pe acelea care sunt înghetate solid ?i nu pe acelea care prezint? discolora?ii sau por?iuni uscate sau care au un miros ciudat. De asemenea, nu cump?ra fructe de mare înghe?ate care au, în pachet, cristale de ghea??. Ambalajul trebuie s? fie umed ?i etan?. De asemenea, când cumperi fructe de mare, ?ine minte: cele proaspete sunt de mii de ori mai bune decât cele înghe?ate.
28.11.2008. 23:20
0 Comments