Cristian Tudor Popescu: „Nu sunt un ins care să-mi fac iluzii nici în legătură cu viitorul, nici cu trecutul”

In cadrul unei emisiuni Tv, gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre ceea ce se va intampla dupa ridicarea starii de urgenta.

„Ce se va întâmpla pe 15 mai? Nu este o dată stabilită epidemiologic, medical, sociologic sau științific. Este o dată politică, pentru că guvernul își dă seama că nu mai poate din punct de vedere politic să mai ducă aceste măsuri de restricție, pentru că pierde puncte electorale.

Doamna Anisie a spus că vor fi ajutați copiii săraci care nu au suport tehnologic pentru învățarea online, tablete, laptopuri, să fie livrate acestor copii. Vine o întrebare simplă: A fost nevoie de pandemie ca să se dea copiilor tablete și laptopuri de către stat? Dacă în pandemie găsim bani, când se dau bani în toate părțile, când bugetul pârâie din toate încheieturile, în astfel de condiții găsim bani pentru a da tablete copiilor, înainte de pandemie de ce nu s-a făcut asta? Banii existau. De ce nu s-au dat atunci. Era rău să se dea atunci?

Nu sunt un ins care să-mi fac iluzii nici în legătură cu viitorul, nici cu trecutul. Ca să faci o reformă adevărată în învățământ trebuie o reformă în om, printre adulți. Adulții trebuie să aibă altă atitudine față de învățământ. Această atitudine nu se va schimba în urma acestor luni, chiar ani, de pandemie. Se va reveni, așa cum își va reveni economia, mult mai rapid decât economia o să-și revină năravurile de dinainte de pandemie, unele nici măcar nu au dispărut. Eu nu pot să-mi fac iluzii că pandemia o să procoace o revelație și o reformă în învățământul românesc după ce ea va înceta”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password