Cozonac trandafiri cu vanilie şi nuci
Ingrediente:
1/2 kg. f?in?, 5 ou?, 375 g zah?r, 40 g drojdie de bere, 1 pahar lapte, 1 lingur? rom, un vârf de cu?it sare, vanilie, coaj? de l?mâie, 200 g nuci, 300 g unt.
Mod de preparare:
Se dizolv? drojdia în lapte, se amestec? cu f?in? ?i zah?rul ?i se las? s? creasc? o or?. Când aluatul este crescut, se adaug? ou?le unul câte unul, sarea, romul, vanilia ?i coaja de l?mâie. Se amestec? totul ?i se fr?mânta aproximativ 30 de minute, apoi se las? din nou s? creasc? 1/2 or?.
Pe plan?eta cu f?in? se întinde o foaie din aluat de 1,5 cm, care se unge cu untul frecat spum?. Peste stratul de unt, se presar? pe toat? foaia, nucile trecute prin ma?ina de tocat sau pisate m?runt. Se înf??oar? foaia, formând un sul, care se taie în 8-10 buc??i. Fiecare bucat? se strânge la unul din capete ?i se a?eaz? – una lâng? alta – cu partea strâns? în jos, într-o form? rotund? de tort, uns? cu unt ?i tapetat? cu f?in?. Se mai las? s? creasc? 1/2 or?, apoi se introduce tava în cuptor, unde se ?ine 30-40 minute la foc potrivit.
Se ob?ine o pr?jitur? aspectoas?, ca un buchet de boboci de trandafiri. La câteva minute dup? ce s-a copt, pr?jitura se scoate din form?, cu grij?, pentru ca “trandafirii” s? r?mân? uni?i, ?i se a?eaz? pe platou.
17.12.2008. 19:17
Acest articol n-are nici un comentariu.
0 Comments