Conservă pentru câine: ce trebuie să conțină și cât de des să o oferi animalului?

Înainte de a cumpăra o conserva caine, pe care să i-o oferi animalului tău de companie, informează-te despre ingredientele pe care ar trebui să le conțină, dar și despre frecvența cu care ar fi bine să-i dai câinelui hrană umedă.

Mult mai gustoasă și mai hidratantă decât boabele, conserva este întotdeauna preferată de patrupezi, însă recomandat este să ai grijă la cum îi dozezi acest tip de mâncare.

Conservă câine – ingredientele potrivite în funcție de vârstă

Un prim aspect, în privința căruia trebuie să ai grijă atunci când cauți hrană umedă potrivită este referitor la vârsta animalului. De ce? Puiii au nevoi diferite, în comparație cu adulții, ceea ce înseamnă că și mâncarea trebuie să fie diferită. De exemplu:

  • hrană tip starter – este ideală pentru câinii care au până în 2 luni, fiind vorba despre un produs cu un conținut ridicat de nutrienți. Mai mult, în această etapă a vieții lor, animalele au nevoie și de multe proteine, de carbohidrați și de grăsimi, toate fiind esențiale pentru o dezvoltare armonioasă din toate punctele de vedere (la nivelul oaselor, a pielii, a blănii, dar și psihic);
  • hrană tip junior – recomandată pentru câini de până un an, aceasta are un conținut mare de vitamine, grăsimi, proteine, dar și de nutrienți sănătoși, care ajută corpul animalelor să primească toate cele necesare pentru o creștere frumoasă;
  • hrană pentru adulți – câinii între 1 și 7 ani sunt considerați adulți, aceasta fiind perioada în care au nevoie de un aport echilibrat între proteine și carbohidrați. Hrana umedă ar trebui să fie un complement pentru cea uscată și trebuie să o folosești mai mult ca o gustare din când în când decât ca o hrană obișnuită, zilnică;
  • hrană pentru seniori – după vârsta de 7 ani, câinii devin seniori, fiind vorba despre o perioadă în care au nevoie de mai mulți nutrienți speciali, datorită cărora să își păstreze vitalitatea, dar și nivelul de energie.

Conserve speciale, în funcție de nevoile animalului

În anumite situații, medicii recomandă conservele ca hrană principală. De exemplu, dacă animalul tău de companie are probleme renale, probleme la nivelul sistemului digestiv ori suferă de obezitate, indicat este să alegi conserve care să îi ofere patrupedului toate ingredientele potrivite, în conformitate cu starea sa de sănătate.

De regulă, hrana umedă ajută la o digestie mai ușoară, iar astfel, câinele elimină din sistemul său elementele ce îi fac rău.

Care sunt avantajele hranei umede?

Foarte important este să cunoști și avantajele de care are parte câinele tău atunci când îi oferi hrană umedă:

  • un aliment hidratant – fie că optezi pentru o conservă sau pentru plicuri, hrana umedă este extrem de hidratantă, fiind indicată mai ales pentru animalele care nu consumă suficient de mult apă pe parcursul unei zile;
  • ușor de mestecat – fiind mai moale decât boabele uscate, hrana umedă este ușor de mestecat. Astfel, o poți oferi câinelui atunci când nu are dantura 100% dezvoltată sau când animalul ajunge la o vârstă înaintată și nu mai poate mesteca așa cum ar trebui;
  • hrana umedă este gustoasă – poți folosi hrana umedă drept drept recompensă pentru situațiile în care câinele tău face ceva bine.

În loc să pierzi timp prețios în magazinele fizice, optează pentru a comanda hrana umedă pentru câinele tău de pe NovaFood.ro. Aici găsești inclusiv hrana uscata pisici, dar și recompense ori jucării, cu ajutorul cărora animalul tău de companie să fie vesel și, în același timp, să se simtă apreciat!

Date de contact:

E-mail: office@novafood.ro

Telefon: 0724239215

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password