CONOPIDA previne cancerul

Ziarul Gorjului

Mark Twain: „Conopida nu este nimic altceva decât o varză cu studii superioareâ€.


Este cultivată în regiunile de climă temperată, este plantă anuală Ã…Ÿi face parte din familia verzei. Provine din Cipru. La început a fost numită „varză de Cipruâ€. Este cunoscută de 2500 ani. Ulterior planta a început să fie cultivată Ã…Ÿi în Italia, pentru ca în secolul al XVI-lea să se popularizeze în întreaga Europă.
Partea comestibilă o reprezintăt mugurii tineri de flori, de culoare albă.Conţine potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten, vitaminele C, K, B1, B2, B6. Această legumă este recomandată pentru prevenirea bolilor de cancer.

Enzimele care se găsesc în conopidă ajută la detoxificarea organismului. Enzimele specifice, împreună cu vitaminele Ã…Ÿi mineralele conÅ£inute în conopidă dau acestei plante proprietăÅ£ile sale anti – cancerigene.
Conopida nu conÅ£ine multe calorii, dar vă poate da starea de saturaÅ£ie deci puteÅ£i mânca conopidă fără să vă fie frică de kilogramele în plus.
ÃŽn bucătăriile contemporane este utilizată în special la ciorbe Ã…Ÿi supe sau în felurile de mâncare cu legume. Se serveÃ…Ÿte fiartă în întregime sau crudă în salate.

07.11.2007. 00:09


Shoppers 07.11.2007. 18:07

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password