Compot de gutui
Gutuile bine coapte, galbene, se spal?, se cura?? de coaj?, se taie în sferturi care se divizeaz? în felii cu grosimea de circa 1,5 cm.
Se prepara un sirop de zahar aromatizat cu vanilie. In siropul de zahar adus la fierbere se adaug? feliile de gutui, câte încap, astfel încât sa fie bine cuprinse în sirop.
Se las? s? fiarb? circa 10 minute, în clocote mici, apoi feliile de gutui se scot cu ajutorul unei spumiere ?i se asaz? în borcane apoi, borcanele se umplu cu sirop de zahar fierbinte ?i se închid ermetic.
Pentru asigurarea conservabilitatii, borcanele cu “Compot de gutui” se fierb pe baia de ap?, timp de 25 minute, din momentul fierberii apei din vas.
Pentru prepararea “Compotului de gutui”, sunt necesare urmatoarele cantitati: 1 kg gutui (felii), 1 kg sirop de zahar (siropul se prepara din 0,250 kg zahar si 0,750 l apa).
17.09.2008. 00:14
Acest articol n-are nici un comentariu.
0 Comments