Complexurile înapoi la Ministerul Economiei

Complexurile înapoi la Ministerul Economiei


Complexurile energetice şi celelalte companii de stat vor reveni la Ministerului Economiei, dupa ce Parlamentul a respins, ieri, cu majoritate de voturi, celebra ordonanţa de Urgenţă nr. 101/2006, referitoare la trecerea complexurilor energetice din Oltenia şi a mai multor companii de stat la Autoritatea Naţionale de Valorificare a Activelor Statului.

Deputatul Severus Militaru a declarat că prin respingerea acestei ordonanţe, toate lucrările de modernizare a Complexurilor Energetice Turceni şi Rovinari se vor finaliza pentru că vor avea un singur conducător, statul român.

Parlamentarii PNL şi UDMR au votat împotriva respingerii ordonanţei.

Sindicaliştii din minerit şi energie au variante pentru înfiinţarea unei companii energetice, din care să facă parte Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi cele trei complexuri, precum şi înfiinţarea unui complex energetic format din Compania Naţională a Huilei, termocentralele de la Mintia şi Paroşeni şi o hidrocentrală.

O prioritate a Ministerului Economiei va fi păstrarea, în proprietatea statului, a resurselor energetice primare, dar acest lucru nu exclude exploatarea lor de către companii private. În sectorul de minerit, bugetul îşi poate permite investiţii de până la 30 de milioane de euro.

24.12.2008. 00:56


Comentarii

mister’d 11.01.2009. 15:45

Geo 11.01.2009. 00:14

mircea 10.01.2009. 18:53

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password