COD ROSU: Inundaţii în ţară 30 iulie – 1 august

Hidrologii au emis o avertizare COD GALBEN, COD PORTOCALIU si COD ROSU de inundatii miercuri, 30 iulie 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Mures, Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt, Vedea, Arges.

Fenomele vizate: Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE APARARE

Momentul producerii fenomenelor vizate: 30.07.2014 ora 14:00 – 01.08.2014 ora 14:00

COD ROSU

– In intervalul 30.07.2014 ora 14:00 – 01.08.2014 ora 14:00 pe raul Vedea si pe afluentul sau Cotmeana (judetele Olt, Teleorman si Arges).
– Incepand cu data de 31.07.2014 ora 06:00 pe raurile din bazinul hidrografic Lotru (judetul Valcea).
– In intervalul 31.07.2014 ora 03:00 – 01.08.2014 ora 06:00 pentru scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale severe se pot produce în unele bazine hidrografice mici din judetele Caras Severin, Mehedinti si Dolj.

COD PORTOCALIU

– Pe raurile din bazinele hidrografice: Jiu sector aval Filiasi – amonte Podari (judetul Dolj), Lotru (judetul Valcea), Oltet (judetele Gorj, Valcea si Olt), Teleorman amonte S.H. Tatarastii de Sus (judetele Arges si Teleorman), afluentii raului Vedea din judetul Teleorman, Neajlov amonte Vadu Lat (judetele Arges si Giurgiu).
– Incepand cu data de 31.07.2014 ora 03:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Bistra, Cerna (judetele Caras Severin si Gorj), Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), afluentii Jiului din judetele Gorj, Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Valcea, Gorj, Dolj, Olt si Arges, bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita).

COD GALBEN

– Pe raurile din bazinele hidrografice: Jiu superior, Gilort si Jiu pe sector aval Racari- judetele Gorj si Dolj, afluentii Oltului din judetele Gorj, Valcea si Olt, Teleorman aval Tatarastii de Sus si Neajlov aval Vadu Lat (judetele Teleorman si Giurgiu).
– Incepand cu data de 31.07.2014 ora 03:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Barzava, Moravita, Caras, Nera, bazinul superior si mijlociu al Begai, bazinul superior al Timisului, Poganis (judetele Caras Severin si Timis), afluentii Muresului din judetul Hunedoara, afluentii Oltului din judetul Sibiu, bazinul superior al Argesului, bazinul mijlociu al Dambovitei si Sabar (judetele Arges, Dambovita, Ilfov si Giurgiu).
– Incepand cu data de 31.07.2014 ora 03:00 pentru scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si în alte bazine hidrografice din judetele Hunedoara si Sibiu.

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.

Avertizarea a fost emisa miercuri, 30 iulie 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).

30.07.2014. 05:26


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password