Cele mai comune structuri de rezistenta pentru blocuri si avantajele pe care acestea le ofera

constructii blocuri

Proiectele de rezistenta pentru blocuri includ mai multe tipuri de structuri, in functie de cerintele clientului si de sfaturile specialistilor. Arhipropub.ro vorbeste despre mai multe tipuri de structuri de rezistenta care pot fi utilizate la blocuri si de avantajele pe care fiecare dintre acestea le ofera.

Avantajele unui proiect de rezistenta bloc cu structuri de lemn

Desi pare depasit de alte tipuri de materiale, in ceea ce priveste eficienta, lemnul este inclus uneori intr-un proiect de rezistenta pentru structura de rezistenta. Principalele avantaje pe care lemnul le ofera constau in rapiditatea de executie, dar si in costurile reduse. Alte avantaje ale utilizarii lemnului include faptul ca este un material ecologic, are o valoare estetica mare si este foarte disponibil.

O structura de lemn are, de asemenea si o serie de avantaje la nivel functional, asa cum ar fi faptul ca ofera un nivel optim de izolare termica si este foarte stabila la cutremure. Astfel de structuri de rezistenta pot sa fie folosite in cazul in care cladirea are un numar mic de etaje.

Beneficiile unei structuri de rezistenta din beton armat

Cele mai multe proiecte constructii blocuri includ betonul armat. In cazul cladirilor care sunt construite pe beton armat, toata greutatea va fi suportata exclusiv de fundatie, de care se vor sprijini in zona inferioara grinzile, stalpii si planseele. Tipul acesta de structuri de rezistenta vin cu avantajul de a avea un grad foarte mare de rezistenta la cutremure, comparativ cu cele care sunt din lemn. In plus, suporta un numar foarte mare de niveluri.

Intre dezavantaje, merita mentionate timpul de executie mare si consumul mare de beton sau de otel beton, dar si cantitatea mare de lemn utilizata in confectionarea de cofraje.

Avantajele unei structuri de rezistenta din zidarie portanta

Exact asa cum se intampla in cazul structurilor de lemn, structurile confectionate din zidarie portanta sunt cele care suporta un nivel de denivelari mai mari. Rezistenta acestora la cutremure este de fapt medie si durata de executie este destul de mare.

Structurile de rezistenta din zidarie portanta au nevoie de materiale care se gasesc usor si care se imbina rapid, asigurand in acelasi timp si un nivel bun de izolare fonica. Peretii portanti sunt realizati din caramida, din boltari sau pot sa fie facuti din BCA, ceea ce este ideal pentru constructia cladirilor sub forma dreptunghiulara.

Acestea sunt principalele structuri de rezistenta ce pot fi intalnite in proiecte. In momentul in care este cumparat un apartament intr-un bloc, acesta reprezinta un moment foarte important si de aceea multi viitori proprietari cauta cele mai bune solutii pentru casele lor si solicita sa vada proiectele de rezistenta inainte de a cumpara.

O alegere nefericita poate sa determine o serie de consecinte negative, motiv pentru care fiecare persoana care vrea sa investeasca intr-o casa trebuie sa ceara detalii cu privire la structurile de rezistenta si la ceea ce implica proiectele. Fara o structura de rezistenta buna, cladirile nu au cum sa reziste pentru mult timp, iar reparatiile sunt extrem de costisitoare.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password