CE Rovinari va investi 50 de milioane de lei într-o instalatie de deprăfuire

Ziarul Gorjului


Complexul Energetic Rovinari va investi în următorii trei ani aproape 50 de milioane de lei pentru modernizarea Å£i eficientizarea instalaÅ£iilor de deprăfuire. Complexul va organiza, în 20 decembrie, o licitaÅ£ie deschisă pentru selectarea lucrărilor, criteriul de atribuire fiind cel mai mic pret, potrivit anunÅ£ului făcut de producătorul de energie. Realizarea lucrărilor de modernizare este prevăzută pentru intervalul februarie 2008 – decembrie 2010.

Complexul Energetic Rovinari are patru grupuri de producere a energiei cu puteri de 330 MW fiecare Å£i utilizează drept combustibil gazele naturale, păcura Å£i cărbunele. Compania a înregistrat în primele nouă luni o creÅ£tere de 2,2 ori a profitului brut, la 103,3 milioane lei. Å£i o scădere cu 6% a veniturilor, la 887,8 milioane lei. ÃŽn intervalul analizat, cifra de afaceri a producătorului de electricitate detinut de stat a scăzut cu 7,8%.

Compania, împreună cu celelalte două complexuri energetice din Oltenia, Turceni si Craiova, va fi privatizat, după ce strategiile actuale vor fi modificate pentru a respecta legislatia Uniunii Europene Ã…Ÿi strategia naÅ£ională referitoare la crearea companiei naÅ£ionale, în componenÅ£a căreia ar putea intra unul din cei trei producători de energie.

Gigi Ciuncanu

06.11.2007. 23:07


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password