Ce joburi cauta romanii in aceasta perioada

Ce joburi cauta romanii in aceasta perioada

Aproape 150.000 de romani isi cauta de munca in aceasta perioada. Cele mai cautate joburi sunt  „șofer”, „inginer”, „contabil”, „manager”, „asistent medical” sau „consilier juridic”, „agent vânzări” și „asistent vânzări”. Acceseaza http://www.presainblugi.com/category/social/ pentru mai  multe informatii din domeniul social care te vor putea ajuta sa faci intotdeauna ceea ce iubesti.

   Alegerea unui loc de munca este un pas important

„Vorbim despre candidați care au mers țintit spre aceste joburi și în cazul cărora putem vorbi și de un grad foarte ridicat de relevanță atunci când aplică pentru o anumită poziție pentru că, în mod natural, cauți joburile cu care ești compatibil din punctul de vedere al pregătirii și experienței profesionale. Aceste căutări exprimă foarte bine ce se întâmplă în piață și care sunt categoriile de candidați care fie au rămas fără job în ultima perioadă, fie nu mai sunt mulțumiți de jobul actual”, a spus Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

In momentul in care oamenii au cautat locuri de munca au pus pe primul loc vanzarile, urmate de call-center-uri, marketing, resurse umane, contabilitate dar si IT.

„Este destul de evident că în acest moment candidații sunt cu ochii pe mișcările din piață și urmăresc ce se întâmplă nu doar la nivelul joburilor, ci și care este evoluția economiei, în general. De aceea, vedem cum cresc căutările active pe acele domenii sau pe acele specializări care sunt stabile, care scot constant un număr mare de joburi noi în piață sau care nu au fost foarte afectate de criza ultimelor luni”, a mai spus Bogdan Badea.

In luna octombrie au aparut pe piata cele mai multe oferte de locuri de munca. Cele mai multe noi joburi postate de marile companii au fost in domeniile de transport / distributie, vanzari, administratie / logistica si relatii cu clientii / call center.  Mai exact au fost postate 33.000 de joburi noi pe eJobs in luna octombrie.

„Toate aceste cuvinte cheie ne arată că segmentul de candidați cu experiență, specialiști, cu studiii superioare – white collar, așa cum sunt cunoscuți – este foarte activ în această perioadă. Se uită la ce se întâmplă în piață și aplică mult mai mult decât o făceau până acum”,  a adaugat la final Bogdan Badea.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password