Cat costa un parc fotovoltaic si ce avantaje iti ofera pe termen lung?

Resursele regenerabile au ajuns in atentia consumatorilor in ultimii ani, in contextul in care liberalizarea pietei energiei electrice, dar si impactul negativ al evenimentelor de pe scena geo-politica au devenit factori esentiali cand vine vorba despre valoarea facturilor pentru energia electrica.

Mai mult, grija pentru mediul inconjurator este un pion care ii face pe consumatori sa gaseasca solutii alternative, verzi, datorita carora intreaga Planeta sa aiba de castigat. Daca te intrebi cat costa un parc fotovoltatic, precum si care sunt avantajele pe care ti le ofera, descopera din randurile de mai jos raspunsurile pe care le cauti! Afla cat costa un parc fotovoltaic de aici!

Cat costa un parc fotovoltaic?

Valoarea unui parc fotovoltaic este determinata intotdeauna de capacitatea acestuia de producere a energiei, dar si de suprafata pe care intinde. De exemplu, in functie de nevoile pe care le ai, te poti orienta catre un parc ce dispune de aproximativ 800 de panouri solare dispuse pe 10.000 de metri patrati. Intre fiecare 2 panouri trebuie sa existe o distanta de cel putin 2 metri, pentru ca mentenanta sa se faca usor.

Un alt factor ce poate determina costurile pe care trebuie sa le suporti este referitor la tipurile de panouri pentru care optezi. De exemplu, panourile monocristaline sunt mult mai eficiente decat cele de tip policristaline, intrucat nivelul lor de eficienta este dublu. Poti studia preturile pentru ambele variante, inainte de a decide.

Abia dupa ce te hotarasti daca ai nevoie de o capacitate productie de 3 sau de 5 kW, respectiv de panouri monocristaline sau policristaline, dar si care este suprafata parcului vei putea afla un pret corect.

Reducerea valorii facturilor lunare

Din punct de vedere financiar, resursele regenerabile sunt excelente, intrucat te ajuta sa reduci din valoarea facturilor pe care le achiti luna de luna. De exemplu, cu energia obtinuta dintr-un parc fotovoltaic poti asigura necesarul pentru un depozit intreg, pentru o hala de productie, dar si pentru un magazin comercial de mari dimensiuni. Astfel, in loc sa scoti din buzunar in fiecare luna sume importante de bani, beneficiezi de energie verde. In acelasi timp, poti deveni prosumator, atunci cand energia pe care o produci are un cuantum mai mare decat nevoile tale: mai exact, poti trimite in retea toata energia-surplus, urmand ca apoi sa o poti utiliza in lunile de iarna, cand soarele nu este la fel de puternic precum primavara sau vara.

Contribui la imbunatatirea mediului inconjurator

Un alt avantaj semnificativ, pe care este recomandat sa-l iei in considerare atunci cand investesti in panouri fotovoltaice este acela ca mediul inconjurator reuseste sa respire mult mai bine. Producerea de energie electrica clasica este toxica si daunatare, fiind obtinuta in urma unui proces poluant, spre deosebire de energia verde, care transforma resursele naturale intr-un asset excelent pentru tine!

O solutie sustenabila, pe termen lung

Investitia pe care o suporti atunci cand te orientezi spre un parc fotovoltaic poate parea semnificativa la inceput, insa in timp, o amortizezi si chiar incepi sa castigi din punct de vedere financiar. Aceasta solutie este una sustenabila pe termen lung. Panourile au o durata de viata de pana la 25 de ani, perioada in care beneficiezi inclusiv de o garantie generoasa!

Apeleaza cu incredere la W4energy.com, iar partenerii tai se vor ocupa de tot procesul de amenajare si amplasare a panourilor fotovoltaice! In contextul in care atentia multora dintre consumatori s-a mutat catre tot ce inseamna parcuri solare: https://www.w4energy.com/, nu ezita sa beneficiezi de resursele regenerabile!

Date de contact:

Email: office@w4energy.com / sale@w4energy.com

Telefon: +40 725 372 184

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password