Caravana “Învaţă pentru tine” la Târgu jiu

Caravana invatarii permanente va strabate timp de o luna 19 orase din Romania oferind informatii despre www.invatapentrutine.ro. Portalul este dedicat facilitarii accesului angajatilor ?i angajatorilor la informatii ?i resurse utile despre oferta de cursuri de calificare si recalificare la nivel national.

Pentru cei interesa?i, Caravana “Invata pentru tine” va fi prezenta in data de 24 mai incepand cu ora 12:00 in centrul orasului – Piata Victoria din orasul Targu Jiu.

“Calificarea si re-calificarea reprezinta solutiile prin care oamenii aflati in dificultate pe piata muncii, reusesc sa dea un nou sens propriei cariere. Conform studiilor, doar 37% dintre angajatori ofera cursuri de pregatire angajatilor, iar cea mai redusa rata de participare la programe de invatare se inregistreaza in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, cu nivel scazut de educatie, mai precis necalificati sau pe pozitii cu un nivel scazut de calificare” – a precizat coordonatorul proiectului, Magda Balica. “

Studile facute de expertii din cadrul proiectului au aratat ca participarea la programe de formare continua inregistreaza efecte pozitive inclusiv in plan personal. 87% dintre cei care au participat la aceste programe precizeaza si o crestere a propriilor competente, o imbunatatire a comunicarii si mai ales sporirea interesului pentru participarea la alte programe de formare profesionala.

Caravana face parte din primul proiect national de promovare a invatarii pe parcursul intregii vieti, dezvoltat de catre un parteneriat format din Asociatia Observator pentru Dezvoltarea Invatarii Permanente, TBWABucuresti, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Gnosos Consult fiind co-finantat prin Fondul Social European prin POS DRU 2007-2013, Investeste in oameni!

Caravana isi va continua itinerariul in Hunedoara ( 25 mai 2011), Deva ( 26 mai 2011), Timisoara ( 27 mai 2011), Arad ( 28 mai 2011).

“In perioada 25 octombrie 30 noiembrie 2010, Caravana nationala – Invata pentru tine – a bifat alte 19 judete din centrul si nord estul tarii, atingand in special judetele din Moldova. Speram ca in acest an sa putem depasi numarul de 3000 participanti inregistrati in 2010” – specifica Magda Balica, coordonator proiect.

Vino pe noua platforma interactiva www.invatapentrutine.ro!
Fie ca esti angajat, angajator sau formator, noua platforma interactiva multimedia te va convinge de importanta formarii continue, motivarea participarii la aceasta si elaborarea de solutii pentru promovarea invatarii permanente!

24.05.2011. 11:22


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password