C.E. OLTENIA NU ESTE ÎN PRAG DE INSOLVENŢĂ

CE Oltenia, o companie cu o cifr? de afaceri de 2,7 miliarde lei, se afl?, în acest moment, într-o situa?ie stabil? din punct de vedere financiar, solvabilitatea ?i lichiditatea situându-se în limitele admisibile.
La aceast? dat? societatea nu înregistreaz? datorii restante fa?? de bugetul consolidat al statului ?i a achitat toate obliga?iile financiare c?tre furnizori ?i institu?iile bancare, conform prevederilor contractuale.
De asemenea, pentru conformarea impusa de legislatia in vigoare, a fost achizitionat un procent de aproximativ 80% din totalul de certificate de CO2 aferente productiei de energie electrica din anul 2015. Cu toate ca intreaga cantitate presupune un efort financiar de cca 90 mil euro, termenul de conformare va putea fi respectat.
Influenta factorilor interni asupra valorilor indicatorilor economico – financiari ai CE Oltenia este permanent monitorizata, in contextul dat de evolutia actuala a pietei de energie nu tocmai favorabila producatorilor de energie pe baza de carbune.
CE Oltenia asigura partenerii comerciali si financiari ca declaratiile aparute in mass-media care “anticipeaza insolventa companiei” sunt pure speculatii.(ceoltenia.ro)

24.02.2016. 09:00


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password