Avertismentul minerilor

Aproape 9000 de ortaci de la exploatarile miniere si servicile conexe din cadrul SNLO , s-au aflat vineri, 10 octombrie, timp de doua ore, in intervalul 7.00-9.00, in greva de avertisment.

Sindicatele sunt nemultumite de situatia finaciara in care se afla SNLO si cer sa li se spuna ce se va intampla cu uriasele stocuri de carbune care se afla in depozite. Greva a fost anuntata acum doua saptamani.

Secretarul de stat pe probleme de minerit din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), Viorel Paleasca, a venit joi la Tg-Jiu si a incercat sa-i convinga pe liderii de sindicat sa renunte la protest: ‘’Am avut o discutie cu reprezentatii sindicatelor de la SNLO. Cred ca discutia a fost utila pentru ambele parti. MEF considera ca aceasta greva nu se justifica. Am explicat ca greva inseamana un protest la care se ajunge in urma unei situatii extreme’’.

La randul sau, directorul general al SNLO, Eugen Davidoiu,a spus ca situatia prezentata de USMO nu este cea reala: ‘’ Situatia economica a societatii este una favorabila. Asa s-a mentinut in decursul acestui an, la fel este si in prezent, la fel a fost si anul trecut. In fapt, ne confruntam cu aceasta greutate, cu incasarea creantelor. Nu exista un conflict in baza legii 168/1999 intre Uniunea Sindicatelor Miniere si conducerea SNLO’’

Reprezentantii sindicatelor au declarat ca SNLO nu le-a prezentat nicio situatie a contractelor pentru anul 2009 si ca minerii sunt speriati pentru ca termocentrala de la Isalnita din ianuarie nu mai are aviz de functionare , iar cea de la Turceni va intra cu doua grupui in modernizare.

Daca doleantele minerilor nu vor fi solutionate, ei ameninta cu greva generala.

10.10.2008. 22:31


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password