Atractii in nordul Bucurestiului la care poti ajunge usor cu o masina inchiriata de pe aeroportul Otopeni

Atractiile Bucurestiului s-ar putea sa nu fie imediat evidente, asa cum se intampla poate, in alte capitale europene.

 

Dar, pentru un turist interesat, care are la dispozitie serviciul inchirieri masini Otopeni, orasul detine multe comori.

 

Top destinatii direct de la centrul inchirieri auto Otopeni

 

“Micul Paris”, asa era denumit Bucurestiul in deceniile dinaintea celui de-al doilea razboi mondial, cand palatele si arhitectura art nouveu aminteau cu adevarat de Paris. Peste 50 de ani de administrare gresita comunista, si un cutremur puternic in 1977, au distrus o mare parte din orasul vechi. Cu toate acestea, cu ajutorul unei agentii de inchirieri masini Otopeni, poti gasi multe locuri care pastreaza acea eleganta de odinioara.

 

Parcul Cismigiu, situat in centrul orasului, este o adevarata perla, fiind construit in jurul unui lac romantic si gazduind copaci seculari si banci din fier forjat, pline de istorie.

 

In partea de nord, Bucurestiul poate fi vizitat prin intermediul unei agentii de inchirieri masini Otopeni, pe bulevarde largi, cum este Soseaua Kiselef sau Bulevardul Aviatorilor. Drumul aluneca pe langa vile vechi si un alt parc elegant al orasului, fostul Herastru, actualmente Regele Mihai.

 

Conducand pe bulevardele Bucurestiului o masina inchiriata, este usor sa uiti faptul ca Romania este o tara in mare parte agrara, cu o lunga si bogata traditie taraneasca. Secole de-a randul, comunitatile taranesti, despartite de lume de munti inalti, sau aflate sub stapanirea turca, maghiara sau austriaca, au fost fortate sa isi asigure existenta cu resurse locale. Muzeul Taranului Roman prezinta abilitatile deosebite pe care le-au dezvoltat taranii romani, pentru fabricarea lemnului, olarit, vopsirea oualor sau tesutul panzei. La parter exista si o expozitie despre actiunile comunistilor care au nationalizat taranimea in anii 70 – 80. De asemenea, poti gasi un magazin de unde poti cumpara suveniruri autentice, pe care sa le pastrezi amintire sau pe care le poti oferi celor dragi.

 

Un alt loc care merita vizitat, din moment ce esti la volanul unei masini luate prin intermediu serviciului de inchirieri masini Otopeni, este Palatul Primaverii. Asa cum se intampla in orice perioada dictatoriala, in timp ce poporul sufera de lipsuri majore, cum ar fi lipsa energiei electrice si a caldurii, sau penuria de alimente, intr-o vila superba din nordul Bucurestiului puteai gasi un lux opulent, inclusiv o piscina decorata cu mozaic si o sera incalzita, cu plante exotice. Palatul Primaverii, casa fostului dictator Nicolae Ceausescu si a familiei sale, avea un centru SPA privat si baterii placate cu aur in baia principala. In prezent, Palatul Primaverii este muzeu si poate fi vizitat in tururi ghidate, de grup sau private.

 

Manastirea Snagov este cea mai apropiata destinatie unde poti ajunge cu o masina inchiriata din Otopeni. In capatul nordic al lacului, pe insula Tiny Snagov, este situata manastirea Snagov. Este o biserica mica, din piatra, care dateaza din secolul al XV-lea si despre care se presupune ca gazduieste locul de veci al lui Vlad Tepes. Indiferent daca este sau nu ingropat aici, Vlad Teps avea legaturi puternice cu Snagovul. In 1456 a construit fortificatii in jurul manastirii si, de asemenea, este cel care a dispus cosntruirea unui pod peste lac, a unei clopotnite, unui tunel de evacuare si o camera de inchisoare si tortura. Ramasitele inchisorii, pot fi inca vazute in spatele bisericii actuale. Se poate ajunge cu barca din satul Snagov sau din statiunile aflate de-a lungul tarmului.

Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa, aflat in Piata Victoriei, este usor accesibil cu o masina de la inchirieri masini Otopeni. Este una dintre atractiile din Bucuresti care se adreseaza si copiilor, fiind un muzeu de istorie naturala, care prezinta viata plantelor si animalelor din Romania. Contine o multime de device-uri moderne, cum sunt afisajele video sau exponate interactive. O mare parte dintre acestea sunt disponibile in limba engleza.

 

Mai multe informatii despre acest subiect precum si ofertele de la Caroutis – inchirieri auto, poti gasi pe site-ul oficial www.caroutis.com.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password