ANM- prognoza agro-meteorologica pentru intervalul 2-8 iulie

Potrivit unei prognoze agrometeorologice emise marti de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), cantitatile de apa din urmatoarea saptamana ar putea fi mai insemnate din punct de vedere agricol, ceea ce va contribui la un proces de coacere si maturare per ansamblu normal pentru speciile de toamna.

Potrivit acestor estimari, in cultura neirigata de porumb, rezervele de umiditate la o adancime de 0-100 cm se vor incadra in limite apropiate de un nivel optim pe aproape intreg teritoriul agricol. In acelasi timp, continutul de apa din sol va prezenta valori mai scazute, sub forma unei secete moderate, care va lua o forma extrema in Dobrogea, precum si in estul si sud-estul Munteniei, si izolat in sud-estul Moldovei.

Pe un fond hidro-termic favorabil la nivelul solului si aerului, procesele de coacere si maturare la speciile de toamna vor avea parte de o crestere si dezvoltare normala in majoritatea suprafetelor agricole, se precizeaza in prognoza ANM.

Pe fondul regimului hidro-termic favorabil din aer şi sol, atât procesele de coacere şi maturare la speciile de toamnă, cât şi cele de creştere şi dezvoltare la culturile prăşitoare se vor desfăşura pe ansamblu normal, pe majoritatea suprafeţelor agricole, notează ANM.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password