Alegerea unei comode TV – sfaturi pentru o decizie inspirata

Cand mobilam o camera, inevitabil ne punem intrebari legate de modelul pe care trebuie sa il alegem, ce mobila este mai practica sau cum ar trebui sa o asortam.

Intr-un living avem nevoie de extrem de multe piese de mobilier: fotolii, rafturi, biblioteci, comode de foarte buna calitate , precum si elemente de decor. Toate acestea trebuie slectionate cu atentie.

Cum alegem o comoda pentru televizor potrivita

Sa ne oprim asupra comodelor pentru televizor. Acestea par o piesa de mobilier simpla, insa exista cateva reguli de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti una.

Trebuie sa va ganditi la inaltimea acesteia pentru a putea sa va uitati dintr-o pozitie confortabila la televizor (inaltimea unei comode depinde de canapele si respectiv de inaltimea la care se identifica sezutul atunci cand stati pe acestea), trebuie sa va ganditi unde o amplasati, iarasi, pentru a se asigura confort.

Este important sa luati in calcul si functionalitatea ei – ce echipamente veti conecta la televizor, spatiu suficent pentru ca acestea sa fie amplasate.

Pe piata exista o gama variata de comode. Acestea difera unele de altele dupa dimensiunile pe care le au, facilitatile pe care le ofera, culoarea si materialul din care sunt create.

Dimensiunea unei comode este cel mai important aspect la aceasta piesa de mobilier. In funtie de aceasta veti avea sau nu un anumit grad de confort cand veti privi televizorul. Din alta perspectiva acest aspect este in stransa legatura cu greutatea pe care comoda o poate sustine.

Prin urmare, cand alegeti o comoda pentru televizor este recomandat ca aceasta sa fie mai mare decat televizorul. De altfel, acest element de mobilier trebuie sa va permita sa amplasati facil in jurul televizorului si alte echipamente.

Importanta materialelor din care sunt realizate

Producatorii utilizeaza de cele mai multe ori pentru realizarea comodelor materiale precum: lemn, PAL, MDF, sticla, iar mai rar metal. MDF-ul, lemnul si metalul sunt cele mai rezistente materiale. Metalul vine cu un dezavantaj, si anume acela ca poate fi abraziv pentru podea daca comoda nu are elemente de protetie la partile care sunt in contact cu podeaua.

Comodele din sticla sunt mult mai elegante si se integreza cu usurinta in orice stil, dar acestea sunt mai greu de intretinut si se sparg usor – ceea ce necesita o mai mare atentie. Astfel de comode sunt mai potrivite pentru dormitoare pentru ca in aceste incaperi traficul este mult mai redus.

In privinta comodelor din materiale precum lemn, MDF sau PAL, inclusiv acestea pot fi incorporate usor in stilul in care este mobilata o incapere pentru ca ele vin in diferite culori si modele.

Unde amplasam o comoda

Spatiul ales pentru a amplasa comoda TV trebuie sa fie unul strategic. In primul rand trebuie sa tinem cont de prize. O priza situata in aproprierea comodei va va ajuta sa ascundeti mai usor cablurile de la televizor si de la celelalte echipamente. Exista optiunea prelungitorului, dar este dificil sa-l facem pe acesta sa devina neobservabil.

Un alt criteriu de care trebuie sa tinem cont este si amplasarea celorlalte piese de mobilier din camera, mai ales a canapelelor, daca vorbim de living, sau a patului, daca vorbim de dormitor. Televizorul trebuie sa fie situat in fata canapelei/ patului dar la o distanta corespunzatoare pentru a nu ne solicita vederea.

Alege mobila premium de la un producator romanesc cu exprerienta

Magazinul online Elvila.ro reprezinta solutia pentru mobilarea locuintei dumneavoastra. Puteti rasfoi oferta acestuia si sa descoperiti o gam larga de comode pentru televizor care pot fi integrate cu usurinta in design-ul casei. Magazinul dispune si de show room-uri unde puteti sa vedeti aici in realitate calitatea produselor pe care doriti sa le achizitionati.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password