Alegerea corecta a bateriilor pentru baie – cat de important este acest aspect?

In orice casa exista anumite spatii esentiale, cum ar fi baia. Aceasta poate fi decorata in moduri variate, in dependenta de preferintele proprietarilor, de trendurile in materie de design care exista la acel moment, dar si in dependenta de costurile necesare pentru acest proces. Asa cum baia este o incapere esentiala intr-o casa, si in aceasta exista elemente esentiale, si anume bateriile sanitare.

Aici vorbim despre baterii bideu, baterii cada, dus sau baterii chiuveta. De ce anume sunt importante aceste baterii? Pentru ca baia este locul unde ne facem toaleta de dimineata si unde avem grija de igiena corpului nostru, iar bateriile ne permit sa avem acces mai usor la sursa de apa.

Importanta materialului din care este realizata o baterie

Orice bateriie sanitara, inclusiv baterii bideu, se incadreaza in categoria accesoriilor pentru baie. La acest capitol este important sa constientizam importanta pe care o are materialul din care aceste accesorii sunt realizate. Un material calitativ este important atat pentru a oferi un aspect placut, dar mai important este pentru cat de bine va functiona acel accesoriu si cat va rezista in timp.

Trebuie sa tinem cont ca anumite materiale pot fi toxice pentru organism, iar o concentratie mare din acel element in componenta unor baterii bideu sau alte baterii pentru baie ne poate afecta sanatatea. Otelul sau aluminiul sunt cele mai sigure materiale, prin urmare si cele mai utilizate in acest domeniu. Cand vorbim despre zinc si cupru in componenta bateriilor trebuie sa fim atenti la proportia acestor doua materiale. Zincul intr-un procentaj mare poate fi daunator.

Factori in functie de care alegem o baterie sanitara

In primul rand, exista modele diferite pentru baie si bucatarie. Ulterior, fiecare clasa de baterii presupune modele diferite pentru chiuveta de la bucatarie, pentru chiuveta din baie, pentru cada sau dus. Si nu in ultimul rand, alegerea pe categorii presupune si forma acestora. Exista modele clasice, modele in forma patrata sau ovala, modele incorporate in perete. La acest capitol, alegerea trebuie facuta in functie de preferintele fiecaruia, dar si de designul celorlalte obiecte din baie.

Totusi, exista si o regula pe care multi specialisti recomanda sa o respectam pentru o unitate de design in baie. Astfel, bateriile sanitare din baie ar trebuie sa fie alese din aceeasi gama, adica sa fie create dupa acelasi model si sa aiba aceeasi forma.

Chiar daca, prin natura lor, materialele utilizate pentru fabricarea bateriilor sunt rezistente, din cauza anumitor defecte de fabricatie, sau din cauza amestecarii necorespunzatoare a materialelor, calitatea bateriilor poate sa scada. Cand alegem baterii bideu o facem cu gandul ca aceste accesorii vor fi utilizate o perioada indelungata si astfel, cele mai importante caracteristici ale acestora trebuie sa fie rezistenta mecanica si durabilitatea.

Alti factori de care trebuie sa tinem cont in alegerea unei baterii

Aspectele tehnice ale unei baterii bideu nu sunt de neglijat. Este important sa verificam inainte de achizitionare aspecte precum levierul bateriei. Acesta trebuie sa poata fi manevrat printr-o miscare simpla, naturala si usoara. Este recomandat sa ne orientam si spre baterii care sunt dotate cu sisteme de economisire a cantitatii de apa utilizata. Pentru comoditate in timpul utilizarii, aceste baterii bideu trebuie sa detina o inaltime corespunzatoare, care poate fi determinata doar prin prisma compararii cu bideul ales. Si nu in ultimul rand, greutatea unei baterii trebuie sa fie una semnificativa. Acest aspect este un indice al calitatii. Cu cat o baterie este mai grea, cu atat acest aspect indica ca au fost utilizate materiale calitative la fabricarea ei si ca rezistenta in timp va fi una de durata.

Alegerea unei baterii sanitare nu este tot timpul una usoara. Dupa cum am vazut, trebuie sa tinem cont de mai multe elemenete, toate foarte importante. Magazinul online Baterii-lux.ro va pune la dispozitie o gama vasta de baterii sanitare. Avantajul cel mai mare la acest comerciant este faptul ca fiecare produs este insotit de o descriere a aspectelor esentiale. Astfel, alegerea facuta va fi in cunostinta de cauza.

Date de contact:

Adresa – Bucuresti, Str. Cap. Gheorghe Ion, Nr.11

E-mail – office@baterii-lux.ro

Telefon – 0721482872

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password