AJOFM / Peste 200 de absolvenţi încadraţi în muncă

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj a subventionat 228 locuri de munca pentru absolventii ultimei promotii de invatamant.

Pentru a beneficia de subventionarea locului de munca, angajatorii trebuie sa incheie conventii cu AJOFM Gorj, pentru incadrarea in munca de absolventi ai promotiei 2008.

Prin aceasta masura activa se urmareste stimularea absolventilor de a se incadra mai repede in munca si evitarea somajului de lunga durata prin motivarea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca de a gasi prin propriile eforturi cele mai potrivite solutii de reintegrare profesionala a declarat directorul executiv al AJOFM Gorj domnul Ion Tarlea.

Angajatorii care incadreaza absolventi ai promotiei 2008, pe durat? nedeterminat?, astfel, acestia sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent :

– o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;
– o suma egala cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca pentru absolventii de liceu, scoli postliceale, scoli profesionale;
– o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca pentru absolventii de invatamant superior.

AJOFM Gorj ofera servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca. Masurile pentru stimularea ocuparii fortei de munca adresate angajatorilor sunt realizate prin servicii specializate, furnizate de AJOFM Gorj. Astfel, stimularea angajatorilor pentru incadrarea in munca a somerilor se realizeaza prin:
a) subventionarea locurilor de munca pentru : persoane incadrate in cadrul unor programe care au ca scop ocuparea temporara a fortei de munca din randul somerilor, pentru dezvoltarea comunitatilor locale; absolventi, someri peste 45 de ani sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, persoane cu handicap, someri care mai au 3 ani pana la pensie;
b) acordarea unor facilitati.

23.10.2008. 09:08


Acest articol n-are nici un comentariu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password