Afla de ce cartusele de imprimanta cu cerneala sunt inca avantajoase

Imprimantele sunt elemente necesare pentru majoritatea persoanelor: este mult mai putin costisitor sa ne imprimam documentele acasa, decat sa apelam de fiecare data la un centru de copiere.

Dar cu sa alegem? Echipamente cu cartuse imprimanta de calitate sau echipamente care functioneaza cu tonere? Avantaje, dar si unele inconviniente, exista pentru ambele categorii. Dar mi-am propus ca in cele ce urmeaza sa tratez subiectul echipamentelor care functioneaza cu cartuse imprimanta pentru ca in ultimii ani toata atentia a fost concentrata spre cealalta categorie.

Cum functioneaza o imprimanta cu jet de cerneala?

Astfel de cartuse imprimanta functioneaza pe baza de cerneala si pe pulverizarea acesteia prin intermediul unei duze sub presiune pe foile de hartie. Evident, procesul este mult mai complex, dar nu isi are rostul sa-l prezint pe larg, probabil pentru ca modul de functionare in detaliu nu este pasiunea multor persoane.

Ceea ce trebuie sa stim, lucru foarte important, de altfel, este ca imprimantele care au cartuse utilizeaza cerneala in pocesul de imprimare.

Astfel de imprimante pot printa si color, iar pentru obtinerea culorilor in aceste cartuse imprimanta exista trei culori de baza – azur, magenta si galben si non-culoarea negru, prin combinatia carora rezulta toata paleta cunoscuta de culori.

Posibilitati de a economisi la maxim cerneala dintr-un cartus

Cu totii suntem interesati de economii, cu atat mai mult daca acestea sunt usor de realizat. Ei bine, ma gandesc ca se subintelege ca si in cazul cartuselor cu cerneala si in procesul de folosire a acestora putem realiza economii substantiale.

In primul rand, daca aveti acasa un mecanism cu cartuse imprimanta alegeti din start din meniul setari modul de imprimare “draft”. Acest mod transmite o comanda, de fiecare data cand utilizati imprimanta, pentru a utiliza in timpul imprimarii cat mai putina cerneala.

Trebuie sa mai stiti despre imprimantele cu jet de cerneala ca de fiecare data cand le porniti, acest proces implica un anumit consum de cerneala. Astfel, alegeti sa imprimati toate fisierele intr-o anumita perioada si sa nu porniti imprimanta de 10 ori pe zi.

Exista si problema uscarii cernelii pe capetele de imprimare de unde apare riscul de a nu putea imprima, chiar daca aveti cartuse noi sau foarte putin utilizate. Daca nu utilizati atat de des imprimanta si aceasta mai mult sta degeaba, macar o data pe saptama imprimati un document alb-negru si unul color (daca aveti si cartuse imprimanta color) pentru a evita sa se usuce cerneala si sa nu mai puteti utiliza imprimanta.

De ce este imprimanta cu jet de cerneala o investitie buna?

Stiati ca imprimantele cu cerneala pot imprima poze? Adica poze imprimate pe hartie speciala nu pe foile clasice? Daca nu, aflati acum. Acest aspect este unul important de luat in considerare cand faceti o alegere. Hartia pentru poze nu este scumpa, culorile cu care se imprima sunt vii si aprinse, iar ca rezultat este mult mai ieftin sa listezi fotografile acasa si sa le pui in rama decat sa mergi la un studio unde o sa platesti multi bani.

Invata sa folosesti imprimanta ca un profesionist

Aceste produse din categoria consumabile, cum sunt si cartusele imprimanta trebuie sa fie calitative. Iar calitatea depinde de sursa de unde le achizitionati. Alegeti aici un magazin de specialitate precum TonerPro.ro pentru o gama variata de produse, cu preturi avantajoase, dar cel mai important – cu produse de calitate.

Pe Tonerpro.ro va asteapta cele mai bune consumabile pentru imprimanta, dar si sfaturi de la profesionisti.

Tel: +4 021 348 15 19
Fax: +4 021 348 16 19
www.tonerpro.ro

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password