7 termeni pe care trebuie sa ii cauți atunci când achizitionezi o camera de supraveghere

Camera de supraveghere de exterior

Camerele de supraveghere sunt din ce in ce mai interesante si mai performante. Acestea pot filma pe timp de noapte, pot supraveghea un spatiu audio, ofera imagini din ce in ce mai clare, rezista la intemperii si la temperaturi extreme, se pot roti si pot fi urmarite de la foarte mare distanta. De foarte multe ori insa, in momentul in care cauti sa achizitionezi o camera te lovesti de numerosi termeni pe care nu ii cunosti.
Unii dintre ei sunt cu adevarat importanti si contribuie la eficienta produsului.

Daca vrei sa te bucuri de o supraveghere cat se poate de buna, iata 7 termeni pe care trebuie sa ii cauti atunci cand achizitionezi o camera:

  1. H.265+ . Este un standard de codare care asigura o compresie foarte buna pentru imagini. O camera dotata cu acest standard reuseste sa duca la economii substantiale de spatiu pe Hard Disk;
  2. LUX. Este termenul care masoara cantitatea de lumina. In general, este prezent atunci cand vine vorba despre capacitatea camerei de a filma pe timp de noapte. Cu cat valoarea este mai mica, cu atat este mai bine.
  3. PTZ ( Pan Tilt Zoom). Este o tehnologie care le permite camerelor sa se miste pe orizontala sau pe verticala si sa mareasca imaginile. Toate aceste lucruri pot fi facute de la distanta.
  4. AWB ( Auto White Balance). Este o functie cu ajutorul careia se obtine o calitate constanta a imaginilor si un balans foarte bun de culoare;
  5. BLC ( Backlight Compensation). Este una dintre cele mai interesante functii moderne prin care o camera poate sa compenseze lipsa luminii prin marirea expunerii. Practic, imaginile care nu sunt clare pentru ca au o zona intunecata pot fi modificate automat de camera pentru a fi mult mai usor de analizat.
  6. DNR ( Digital Noise Reduction). Este o alta functie destinata imbunatatirii calitatii imaginii si are rolul de a reduce granulatia zgomotului.
  7. HLC ( High Light Compensation). Este o tehnologie prin care imaginea este protejata de supraexpunere. Spre exemplu, o camera dotata cu aceasta tehnologie poate sa elimine riscul de orbire din cauza farurilor masinilor sau a altor lumini foarte puternice.

Camerele de supraveghere sunt din ce in ce mai complexe. Click aici pentru un articol foarte bine documentat despre acest subiect. Daca iti doresti o supraveghere perfecta, este bine sa te asiguri ca stii cat mai multe despre ele si ca esti mereu la curent cu ultimele noutati din domeniu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password