3 sfaturi de urmat cand cumparam scaune pentru living sau bucatarie

scaune

Alegerea corecta a scaunelor pentru mese este o sarcina importanta in decorarea locuintei noastre. Acest proces poate fi foarte stresant daca nu stim exact ce vrem din cauza varietatii mari de scaune care exista pe piata la ora actuala.

In multe case, masa principala si scaunele sunt un element central, acolo unde familia se aduna pentru a cina sau pentru a se relaxa impreuna cu prietenii dupa o saptamana grea. In plus, o masa centrala cu scaune confortabile reprezinta locul ideal pentru adevarate mese festive cu ocazia sarbatorilor si aniversarilor.

Alegerea corecta a scaunelor

Indiferent de rolul pe care il joaca masa si cateva scaune in casa ta, un spatiu confortabil si bine inchegat ne face pe toti sa ne simtim bine. Pe cand masa are mai multe intrebuintari si uneori este acoperita, la scaune trebuie sa alegem ceva atractiv si confortabil de la bun inceput.

In continuare, am pregatit cateva sfaturi pentru o alegerea mai clara si mai rapida a scaunelor potrivite:

1. Confort in echilibru cu estetica

Desi confortul nu este intotdeauna compromis de un design mai aparte, trebuie sa avem neaparat in vedere asigurarea acestuia. Degeaba scaunele starnesc admiratia tuturor invitatilor, daca odata asezati pe ele se simt inconfortabil.

Modelele super moderne sau futuriste sunt in general axate pe estetica, fiind inconfortabil pentru a fi utilizatea timp de mai multe ore odata. Astfel, se poate ajunge la un compromis si sa se aleaga scaune cu un nivel optim de confort dar care sa infrumuseteze si camera, fara a atrage neaparat atentia la primul pas facut in incapere.

2. Dimensiuni

Cand cumparam scaune, mai ales daca nu le cumparam la pachet cu masa, este absolut obligatoriu sa facem masuratori. Trebuie sa stim de la bun inceput cate scaune incap la masa, care este latimea lor, cat de larg este spatiul dintre acestea, si mai ales, cat de bine se potriveste inaltimea lor cu inaltimea suprafetei mesei raportat la corpul nostru atunci cand le utilizam.

Pe langa asta, marimea scaunelor trebuie sa fie proportionala cu dimensiunea incaperii. Daca living-ul este enorm, scaunele prea mici nu fac o impresie prea buna, insa nici niste scaune mari si inalte nu vor arata deloc bine intr-o camera foarte mica.

3. Material

Materialul pe care trebuie sa-l alegeti pentru scaunele de masa din casa dumneavoastra ar trebui sa fie cel care se potriveste stilului incaperii. Amintiti-va ca noi cautam o armonie vizuala a spatiilor, un echilibru unde chiar si scaunele pot avea un cuvant puternic de spus. Nu este acelasi lucru sa cautam scaune pentru masa din gradina sau scaune pentru living.

Cele mai utilizate materiale in materie de scaune sunt lemnul si metalul, completate de diverse tapiterii si materiale textile care le sporesc confortul si care le ofera un aspect vizual deosebit.

Scaune din oferta magazinelor Elvila

Odata ce incepeti sa consultati oferta Elvila.ro, veti putea vedea ca scaunele stilate si de calitate se gasesc si la preturi avantajoase. Posibilitatile sunt multe, astfel incat este imposibil ca cel putin 2 stiluri sa nu va faca deja cu ochiul.

Pe langa scaune, Elvila.ro pune la dispozitie o gama completa de piese de mobilier, fiind una dintre cele mai prezente companii la nivel national, un loc de unde ne putem utila complet si modern casele la preturi cu adevarat avantajoase.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password