3.140 de institutii publice inregistrate in SEN

3.140 de institutii publice inregistrate in SEN

In intervalul 6 februarie – 14 aprilie a.c. numarul institutiilor publice inscrise in Sistemul Electronic National (SEN) a crescut cu 391%. De la un total de 802 institutii publice inscrise in sistem la data de 6 februarie 2009 s-a ajuns la un numar de 3.140 de institutii inregistrate la data de 14 aprilie a.c..
Cresterea numarului de institutii inregistrate in sistem s-a datorat demersurilor Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale(ASSI), operatorul SEN. Astfel, pentru a creste numarul institutiilor publice din SEN, reprezentantii ASSI au trimis scrisori catre toate institutiile prefectului din tara prin care s-a solicitat desemnarea unor persoane ce vor deveni colaboratori ai agentiei in implementarea actiunilor de e-guvernare. Rolul colaboratorilor din teritoriu este cel de a face demersuri pentru ca toate institutiile de la nivel local sa fie inscrise in SEN, contribuind astfel la imbunatatirea accesului cetatenilor la serviciile publice electronice.
“Pentru acest an ne-am propus ca toate institutiile publice din Romania sa fie inregistrate in SEN. Demersurile din ultima perioada, precum si gradul de implicare al partenerilor nostri de la nivel judetean ne fac sa fim optimisti ca in scurt timp vom avea o administratie eficienta si transparenta. Prin SEN, cetatenii vor avea acces la informatiile privind contactele tuturor institutiilor publice si vor gasi toate formularele necesare in relationarea cu administratia publica.”, a declarat presedintele ASSI, Bogdan Mihailescu.
http://www.assi.ro/images/stories/Documente/premiantii%20e-guvernare.pdf

15.04.2009. 13:30


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password