220 milioane EURO pentru desulfurare, la CE Turceni

Complexul Energetic Turceni impreuna cu firma austriaca AE & E au semnat, in februarie 2008, contractul pentru executarea proiectului de reducere a poluarii la Termocentrala Turceni, ce presupune montarea a 4 instalatii de desulfurare a gazelor arse , la grupurile nr.3,4,5 si 6, se arat? într-un comunicat de pres? de pe site-ul Complexului Energetic Turceni (CET).

Valoarea proiectului este de aproximativ 220 mil EURO, fondurile necesare fiind asigurate dintr-un imprumut obtinut de la Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala si din surse proprii.
La momentul actual, lucrarile de amenajare a terenului s-au finalizat si se desfasoara lucrari de constructie a cladirii electrice ce va cuprinde statiile electrice si camera de comanda – unica pentru toate cele patru instalatii. Conform graficului, termenul de executie al acestei cladiri este de 4-5 luni.

Instalatia de desulfurare a gazelor de ardere prevazuta in studiul de fezabilitate este de tip umed, utilizand ca substanta absorbanta calcarul si rezultind ca produs secundar, din procesul de retinere a dioxidului de sulf, gipsul.

Astfel ca, vor exista doua instalatii anexe : una pentru descarcare si prelucrare calcar si una pentru preluare si incarcare gips.
Aceasta investitie va avea ca efect reducerea concentratiei de oxizi de sulf sub limita admisa de standardele UE, respectiv sub 400 mg/nmc.

23.03.2009. 22:23


Pochea Mircea 10.05.2009. 15:01

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password