ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Sport · Bă , cât v-am iubit !

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Bă , cât v-am iubit !


Trecură doi ani ... Doamne, ce mai ani ! Multe lucruri groaznice le-am trăit în momentele în care Dumnezeu se mai milea de mine şi mă lasa să-mi dau seama că mai trăiesc . Multe lucruri, nu crezusem că o să mi se întâmple în viaţa asta, dar, uite că le trăim mai pe toate .

Una din situaţiile pe care nu le concepeam, era ca o perioadă atât de lungă să stau departe de echipa de fotbal Pandurii Târgu-Jiu ...

Facusem pe dracu în patru , împreună cu Daniel Băloi, Ciprian Florescu şi Dan Niţu ca să vedem şi noi o echipă de fotbal din Târgu-Jiu din nou în Divizia B. Prefect, director de mină, autorităţi, trăiau în teroare din cauza celor patru nebuni, care nu vroiau altceva, decât să-şi vadă oraşul pe harta fotbalistică a ţarii, chiar şi în liga secundă. Multe, prea multe sunt de povestit , şi poate într-o zi o să am rabdarea, priceperea şi voinţa de a scrie o carte care să se intituleze : “Bă , cât v-am iubit !” .

Cărticica asta ar fi plină de poveşti frumoase sau mai puţin plăcute despre şi cu păţaniile pe care le-am trăit pentru a vedea pe Pandurii Tărgu-Jiu , acolo unde este acum . Treaba asta mi-am promis-o mie, lui Sorin Vintilescu şi Robert Bălăeţ , de care ma leagă atâtea şi atâtea nebunii.

Dacă lucrul acesta se va întampla într-o bună zi, toţi iubitorii pandurilor, toţi cei care m-au văzut după doi ani din nou în spatele vestiarelor şi m-au strans în braţe, deşi cântaream doar vreo 60 de kilograme, trebuie să ştie că ambiţia asta , ideea asta nebună şi ambiţia fantastică de a împartăşi ceea ce puţini ştiu despre Pandurii, se datorează în primul rând ÎNGERILOR MEI DE LA 780 DE METRII ALTITUDINE .

Sper să am posibilitatea să le dedic această carte lor şi tuturor panduriştilor adevăraţi . M-am întors după doi ani la echipa mea lânga care am plâns, am râs şi am cântat prin toata ţara, de la Baia Mare, Oradea , Timişoara, Cluj , Bucureşti , Iaşi , Reşiţa şi dracu mai ştie pe unde am mai fost pentru baieţi şi pentru echipă, pentru a vedea ce nu credeam ca o să traiesc vreodată : Pandurii Târgu-Jiu în cupele europene, ba mai mult în grupele ligii Europa .

Amintiri ... Când s-a pus primul modul la nocturna stadionului , m-am întalnit cu colegul Cristi Constantinescu, care mi-a zis : “Rică , mă , noi chiar trăim minunea asta !?” . O trăirăm, Cristi dragă , trăirăm si altele mai mari , şi uite ca îngerii mei în halate , de acolo de sus , de la 780 de metrii din Dobriţa , mi-au dat posibilitatea să fiu , să traiesc , să ma bucur de o victorie a Pandurilor in Cupele Europene .

Bă , cat v-am iubit ! V-am iubit şi o să va iubesc în continuare ,( numai eu ştiu de învoirile din spital şi întoarcerile la unu noapte în sanatoriu pentru a fii din nou pe stadion ) chiar dacă generaţiile sufletului meu , de la Dorian Gugu , Doru Mihuţ , Bobi Trofin , Liţoiu , Vintilescu , Romică Buia , Arcanu , Bălă , Amzucu şi toţi ceilalti pe care nu ii pot spune acum , dar sunt in sufletul meu , nu mai sunt în iarba .

Preşedintele Condescu m-a luat dupa umeri acum vreo doua saptămâni , şi mi-a zis : “ Bă Rică , îţi aminteşti cum urlam în ploaie la Alexandria să câştigăm meciul , iar Sibiul să se încurce la Motru , pentru a reuşi promovarea ?”
Îmi amintesc dragilor multe , prea multe poate , dar îmi amintesc şi de faptul că dupa doi ani , unii care n-au facut nimic pentru echipa asta , au încercat sa mă umilească , tocmai în templul viselor copilăriei mele .

Păcatul lor , sa-i ierte Dumnezeu , pentru că eu , domnule Condescu , domnule Temelescu , nu am venit niciodata cu mâna întinsă să cer publicitate şi bani de la dumneavoastră . Eu am stat în mijlocul galeriei, am circulat zeci de ore şi zeci de mii de kilometrii cu bani împrumutaţi în buzunare, tocmai pentru Pandurii Târgu-Jiu şi oraşul meu . Nu am stat prin hoteluri pe banii clubului, să fiu odihnit înainte de meci, ci plecam la zece seara cu un hârb de autobuz din Târgu-Jiu pentru a ajunge a doua zi dimineaţă înainte de ora 11 la Satu Mare, dorind să fiu lângă echipa . Întoarcerea se făcea imediat după meci, şi probabil îmi cumpăram apartament dacă nu făceam atâtea datorii pentru a cânta din tribuna zecilor de oraşe colindate :” Durii suntem noi / Durii ne numim / De la Târgu-Jiu venim!” .

Toţi cei care am crezut în acest vis şi am contribuit la realizarea lui, îi blestemăm pe cei care vor încerca să facă rău unui vis atât de frumos împlinit. Ţin să le spun celor care au uitat câte am făcut pentru ei , că nu le port pică pentru că au uitat cum este să saluţi. Să-şi amintească câte am făcut pentru ei , şi doar atât .

P.S. APROPOS , CEI CARE UMBLĂ CU NASUL PE SUS PE LA STADION ŞI CÂŞTIGĂ BANI NEMERITAŢI , AR TREBUI SĂ ŞTIE CĂ EXPRESIA , FORMULA SAU DEVIZA ( spune-ţii dumneavoastră cum vreţi ) :”MÂNDRIA DE A FII PANDUR”, FOLOSITĂ PENTRU A PROMOVA IMAGINEA CLUBULUI ÎMI APARŢINE !
POT DOVEDII ORICÂND CU COLECŢIA : INFORMAŢIA GORJULUI, UNDE ŢINEAM ACEEAŞI RUBRICĂ . NIMENI NU M-A ÎNTREBAT DACĂ O POATE FOLOSI , ŞI NU AM DE GÂND SĂ CER UN LEU , PENTRU CĂ A FOST UZITATĂ SPRE BINELE UNEIA DINTRE CELE MAI MARI IUBIRI A VIEŢII MELE .

18.10.2013. 20:32


Comentarii

Crisan 25.10.2013. 20:27

Mi se face pielea de gaina cand vad aceste cuvinte...Bravo Ricuta!

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


2 + 1 =