ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Societate · Securistul Răuț a fost luat de Miliție când era copil!

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Securistul Răuț a fost luat de Miliție când era copil!


Pe zi ce trece mă fascinează tot mai tare directorul de resurse umane de la CEO, Ion Răuț. Auzisem multe despre el, dar până de curând nu schimbasem două vorbe cu acest om...

Astăzi, mulți prieteni care lucrează pe la termo sau în minerit reduc imediat tonalitatea, odată ce în discuțiile noastre apare numele lui Ion Răuț și asta nu face decât ca fascinația mea să crească. L-am privit mai bine când a venit într-o lojă a stadionului, însoțit de subaltenul său, Ion Rușeț și, Doamne, iartă-mi păcatul, mi-am adus aminte de prudența pe care o afișa tatăl meu când asculta Europa Liberă.

Greșind, poate, cu atâtea povești și articole din ziare în creier în chipul lui Răuț am văzut mulțimea de securiști care ne puseseră lesă și pe suflete înainte de 1990. Greșind, poate, chipul acestui om mi-a adus aminte de poveștile românilor nevinovați torturați prin închisorile comuniste. El poate nu a făcut nimic din lucrurile astea, dar a fost securist și, instinctual, te gândești la multe și nevrute.

• Ion Răuț, omul ce a fost în stația de tren la timpul potrivit

Cu siguranță, Ion Răuț a știut să prindă trenul vieții. Acesta declara pentru ziariștii gorjeni că a fost crescut într-o familie modestă, dar, cum, necum, a terminat un liceu și o facultate în București, pe vremea când mulți părinți nu-și puteau ține copiii într-o școală profesională la Târgu-Jiu. Răuț a căutat să prezinte jurnaliștilor, de-a lungul vremii, o față umană și nu poți să nu stai ca un „imbecil“ și să nu te gândești cum de atâția oameni îi știu în continuare de frică.

Prin 2010 securistul Ion Răuț declara în cotidianul Gorj Domino că a vizitat Elveția, Dubaiul și nu ai cum să nu feliciți un om plecat din sărăcie, dintr-un sat al Gorjului că a ajuns aici. Mai mult, actualul director de resurse umane de la CEO spune că a fost printre puținii ofițeri de securitate care a intrat în biserică îmbrăcat în uniforma militară. Încercând să se facă plăcut, Răuț a mai povestit cum milițianul din sat l-a luat de urechi și l-a dus în fața părinților, pentru că furase câteva mere de la CAP, dar a avut grijă să le arunce tot la el în curte. Că toată viața a încercat să arunce merele la el în curte o să vedem din rândurile de mai jos...

• Ion Răuț, nota zece pentru traseismul politic

Fiind ofițer de securitate, ar fi penibil ca să punem la îndoială credința lui Răuț și jurământul acestuia față de Partidul Comunist Român. A venit Revoluția și oameni precum el au căzut tot timpul în picioare, semn că de 25 de ani în România conduce cine conduce. Răuț a fost într-o vreme „câine rău“ pe la PD și a dus un adevărat război cu Ionel Manțog. Fostul securist nu dorea ca Manțog să fie primit în PD și, mai mult decât atât RĂUȚ ÎI REPROȘA LUI MANȚOG CĂ PROMOVEAZĂ ÎN FUNCȚII IMPORTANTE DIN MINERIT OAMENI AI PSD-ULUI! Ce partid politic îl susține astăzi, oare pe Răuț? Cumva PSD-ul? Șeful de astăzi de la CEO, Răuț, a fost și în grațiile lui Dan Ilie Morega, care a spus despre el că a fost un securist bun, nu din ăia răi. Răuț chiar a predat la sucursala din Târgu-Jiu a unei universități din Republica Moldova, pe care o conduce Morega, de unde a încasat și ceva bănuți.

Răuț a ajuns mare și tare prin PNL, pe unde a fost și Morega, dar a fost dat afară pentru că era fost securist. Pe când era la PNL a ieșit în presă (2009) și a arătat cu degetul PD-ul. Susținătorii de la Gorj ai lui Băsescu erau acuzați că obligă profesorii să facă liste pentru actualul președinte. PD-iștii au replicat și au spus că în lista prezentată de Răuț se află persoane decedate, șefi ai PSD-ului, ceea ce demonstrează că „securistul cu credință în Dumnezeu“ se folosește de anumite practici nu tocmai curate pentru a pune la punct adversarii politici. Să vă mai spunem că Răuț a cochetat și cu UNPR-ul?

Fascinant om Ion Răuț, nu-i așa? Acest om l-a repezit și pe primarul Cârciumaru pe vremea când Răuț vroia impetuos plecarea lui Condescu de la echipa Pandurii. Fascinația continuă...

• Aurel MĂCEȘANU

02.05.2014. 22:59


Comentarii

fane pomp. 31.05.2014. 15:14

Comentariile sunt rautacioase !
N-a fost un foarte bun securist, dar acum in functia pe care a detinut-o si-a exercitat-o cu professionalism . Nu a putut sa multumeasca pe toata lumea .

olguta 04.05.2014. 13:42

Fascinant personaj.Daca ar exista oglinzi si pentru constiinta lui Raut, s-ar sparge oglinzile. Cat rau a putut face acest om...cum il rabda pamantul. A scuipat partidul care acum il sustine. Traseism politic pentru ciolan...Te cuprinde scarba numai cand ii pronunti numele. in ce a tranformat mineritul gorjean... Jalnic !!!

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


3 + 9 =