ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Societate

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Avertismentul minerilor


Aproape 9000 de ortaci de la exploatarile miniere si servicile conexe din cadrul SNLO , s-au aflat vineri, 10 octombrie, timp de doua ore, in intervalul 7.00-9.00, in greva de avertisment.

Sindicatele sunt nemultumite de situatia finaciara in care se afla SNLO si cer sa li se spuna ce se va intampla cu uriasele stocuri de carbune care se afla in depozite. Greva a fost anuntata acum doua saptamani.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   10.10.2008. 22:31


Cinci microbuze şcolare, motiv de gâlceavă între Inspectorat şi Minister

Inspectoratul Şcolar Gorj a solicitat Ministerului Educaţiei să reanalizeze solicitarea de redistribuire a unor microbuze şcolare de la unele comune din judeţ la altele, în special la cele conduse de primari care sunt membri ai PNL.

Inspectoratul a primit o adresă prin care era modificat un ordin ministerial în baza căruia cinci microbuze erau repartizate la comune în fruntea cărora se află în special membri ai PDL Gorj. Adresa Ministerului Educaţiei specifica de data această că microbuzele nu se mai repartizează la comunele

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   08.10.2008. 06:02


Începe campania de vaccinare

Din cele 70.000 de doze de vaccin antigripal solicitate de Autoritatea de Sănătate Publică Gorj, pentru sezonul 2008-2009 au ajuns până la această dată aproximativ 30.000. Campania de vaccinare va începe de miercuri 8 octombrie, în cabinetele medicale, la medicii de familie. De vaccinul antigripal vor beneficia în special bătrânii şi copiii, dar şi personalul sanitar din toate instituţiile medicale şi de ocrotire, întrucât acestea intră în contact cu

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   08.10.2008. 06:01


Livrările de medicamente către farmacii au fost sistate

Distribuitorii de medicamente au sistat livrarile catre farmacii începând de astazi, 6 octombrie. Masura a fost luata dupa ce acestia sunt obligati sa vânda pastilele la un nivel al euro de 3,3 lei în conditiile în care importul de face la un curs de 3,9 lei. Potrivit reprezentantilor Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente, livrarile au fost sistate, în conditiile în care orice vânzare înseamna

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   08.10.2008. 06:01


În memoria profesorului Dumitru Bunoiu

Fundaţia Cultural-Ştiinţifică “GENERAL GHEORGHE MAGHERU” Târgu-Jiu, a elevilor şi cadrelor didactice de la Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu va organiza joi, 9 octombrie 2008, în sala Bibliotecii Judeţene CHRISTIAN TELL, lansarea numărului 40 al Revistei “CUGET LIBER”, precum şi lansarea volumului de versuri ”Poemele Credinţei”, autor poet George Dumitru, dedicată memoriei ing. prof. Bunoiu Dumitru.

Acţiunea se înscrie în manifestările organizate de Fundaţia Cultural-Ştiinţifică “GENERAL GHEORGHE MAGHERU” şi Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru”

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   08.10.2008. 06:00


Impozitul pe venit se poate achitat online

Persoanele fizice autorizate îşi vor putea vizualiza şi achita online obligaţiile către site. Acest lucru va putea fi posibil începând de miercuri, 1 octombrie.În această categorie se înscriu impozitele pe veniturile obţinute din activităţi comerciale, agricole, tranzacţii imobiliare sau activităţi liberale. Potrivit autorităţilor până la sfârşitul anului, şi persoanele juridice vor putea beneficia de aceste servicii. 

Astfel impozitul va putea fi plătit pe site-ul Agenţiei de Administrare Fiscală, pe baza cardului, şi de către cei care care au obţinut venituri din închirieri, tranzacţii cu acţiuni, operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   08.10.2008. 05:59


Au început mitingurile

Mai multe mii de sindicalişti din toată ţara s-au adunat, marţi, 7 octombrie, în Piaţa Constituţiei, într-un miting organizat de cele patru confederaţiile sindicale cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii Decente. După mitingul susţinut in Piaţa Constituţiei, sindicaliştii au plecat în marş în jurul Palatului Parlamentului. Manifestarea a fost organizată de Confederaţia Naţională Sindicală «Cartel Alfa», Blocul Naţional Sindical (BNS), Confederaţia Sindicatelor Libere din România (CSLR) «Frăţia» şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR).  Potrivit liderilor sindicali protestul a fost provocat de disputa provocată de creşterea salariilor profesorilor, de lipsa de politică unitară în privinţa salarizării şi de declaraţia de eliminare a Contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional. Protestul s-a încheiat cu un program artistic la care au participat Ducu Bertzi, Fuego, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru. Sindicatele din întreaga lume organizează manifestări în 7 octombrie, de Ziua Internaţională a Muncii Decente. Unul dintre obiectivele de pe agenda manifestaţiilor sindicatelor europene prilejuite de această zi este respingerea Directivei privind extinderea timpului de lucru. S.T.

   Scrie Comentarii (0)   08.10.2008. 05:58


Cornul şi laptele şi pentru învăţământul privat

Senatorii au decis în ultima zi a lunii septembrie că şi preşcolarii şi şcolarii din învăţământul privat să poată beneficia de programul «Cornul şi laptele».  Astfel amendamentul adus de Comisia de învăţământ Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 95/2008 privind modificarea regimului de acordare a produselor lactate şi de panificaţie preşcolarilor şi şcolarilor, prevede înlocuirea sintagmei „învăţământ de stat” din textul Ordonanţei cu sintagma „învăţământ de stat şi privat”. Proiectul a fost adoptat luni în plenul Senatului cu 40 de voturi pentru şi unul împotrivă, Senatul fiind prima Cameră sesizată.

În textul iniţial, Ordonanţa de Urgenţă 95/2008 prevedea extinderea programului «Cornul şi laptele» doar la preşcolarilor şi elevilor din clasele I-VIII din învăţământul de stat. S.T.

   Scrie Comentarii (0)   08.10.2008. 05:58


Oliana – condusă de sute de persoane pe ultimul drum

inmormantareSute de persoane au participat sâmbătă la înmormântarea Olianei Rîsu, fiica unui important om de afaceri din Târgu Jiu. Tânăra în vârstă de aproape 25 de ani a decedat în urma unui accident rutier, după ce motocicleta cu care se deplasa împreună cu prietenul său s-a răsturnat. Nenorocirea s-a produs la Drăgoieni, băiatul care conducea motocicleta, Radu Văduva, fiind şi el grav rănit, de starea de sănătate ocupându-se medicii de la o clinică din

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (10)   13.09.2008. 18:32


Soarta universităţii de stat din Tg Jiu pare pecetluită de pe acum pentru următorii patru ani, ani care vor coincide cu mandatul de rector pe care Adrian Gorun îl va obţine la mijlocul acestei luni fără probleme.

Deocamdată Senatul Universităţii Constantin Brâncuşi are componenţa care să îi asigure fostului rector numărul de voturi necesare pentru reînnoirea mandatului, reînnoire de care nu se mai îndoieşte nimeni. Gorun şi-a depus candidatura pe ultima sută de metri după ce, pentru a doua oară, nimeni nu se înscrisese în cursă, după depunerea candidaturii el trecând pe la Parchetul General pentru a-l reclama un pic, printre altele pe Călin Popescu Tăriceanu, pentru abuz în funcţie.

Gorun-adrianSenatul Universităţii Constantin Brâncuşi are componenţa care să îi asigure fostului rector numărul de voturi necesare pentru reînnoirea mandatului, reînnoire de care nu se mai îndoieşte nimeni. Gorun şi-a depus candidatura pe ultima sută de metri după ce, pentru a doua oară, nimeni nu se înscrisese în cursă, după depunerea candidaturii el trecând pe la Parchetul General pentru a-l reclama un pic, printre altele pe Călin Popescu Tăriceanu, pentru abuz în funcţie.

Universitatea a fost condusă în ultimii doi ani de viitorul rector, acesta încercând de câteva ori să îşi dea demisia, niciodată nereuşind să îşi ducă însă demersul până la capăt, din diferite motive.

În viitorul mandat Gorun nu îl va mai avea în preajma sa pe Dan Ilie Morega, pe Vasile Popeangă sau pe Onisifor Olaru pentru a fi criticat de una sau de alta, prezenţa lui Pantelimon Manta la Universitate fiind insuficientă pentru ca deputatul să mai poată deschide gura ca pe vremuri şi să spună adevăruri doar de el ştiute.

Viitorul rector pare să îşi întărească echipa cu care a lucrat la ministerul educaţiei şi să o aducă la Tg Jiu în formulă completă, ultimul nume „transferabil” aici fiind cel al lui Cristian Rujan, finul fiului lui Adrian Gorun.

Alături de acesta, la universitate mai lucrează deja Nicolae Feţeanu, fost inspector la minister, adus la UCB ca şef la achiziţii. Şi la ce achiziţii a făcut şi va mai face universitatea după realegerea lui Gorun nu mică ar fi mirarea să aflăm într-o zi că, de fapt, altcineva este şeful acestui departament sau structuri.

Gigi Ciuncanu

„În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluţionar..“

G. Orwell

K-776-sarkozi

Bătălia dintre Davidoiu, Manţog şi Cosmin Popescu în faza „care pe care”

Cine se gândea că Eugen Davidoiu va avea linişte după ce îi va da afară din SNLO pe şefii democrat-liberalilor gorjeni a greşit din simplul motiv că era evident că ambii îşi vor căuta dreptatea la instanţe şi, la cum funcţionează justiţia în România, era clar că lucrurile se vor încurca şi mai mult.

Aşa se face că, acum, şi Ionel Manţog şi Comsin Popescu au de la instanţe câte o decizie de reangajare la Societatea Naţională a Lignitului, numai că, deocamdată, amândoi sunt ţinuţi pe tuşă de directorul general.

În privinţa lui Manţog lucrurile încă nu sunt bătute în cuie pentru că decizia sa judecătorească este doar executorie, nu şi definitivă sau irevocabilă, o reangajare fiind doar posibilă.

Cosmin Popescu a fost, în schimb, reangajat ca director de personal pentru o zi, după care, a doua zi, Davidoiu l-a dat din nou afară, ca să rezumăm povestea. Adică hotărârea judecătorească a fost pusă în aplicare, după care a venit o altă decizie, administrativă, de restructurare a postului.

<< Prima pagină < Pagina precedentă [39 / 39] Pagina următoare > Ultima pagină >>