ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Societate · Gorjul lovit de bomba falimentului

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Gorjul lovit de bomba falimentului


În ultimii ani, autoritățile locale au promis investiții consistente la nivel de județ, investiții care să oprească, cel puțin, declinul economic în care se afla Gorjul. Datele oficiale arată că economia județeană s-a probușit, efectiv, în anul 2013, numărul șomerilor a crescut considerabil, iar viitorul nu prea există.

• Adevărul lui Ciurel
Managerul CEO, Laurențiu Ciurel, ne-a determinat, în repetate rânduri, să luăm atitudine împotriva acțiunilor sale. Recent, Ciurel a declarat că în CEO sunt 5.000 de oameni care nu ar trebui să fie. Propoziție clară, cu subiect și predicat și, în același timp, o afirmație care este întărită de voci care cunosc bine sistemul energetic. Acestea din urmă susțin că 19.000 de salariați este un număr prea mare pentru o unitate care se confruntă cu problemele actuale. Piața de energie este închisă pentru CEO, mineritul este blocat în proporție de 80%, cărbunii ard în depozite, iar nici bani pentru piese de schimb ieftine nu mai sunt. În situația dată, conducerea CEO caută soluții disperate pentru a nu disponibiliza oameni cel puțin până după alegerile prezidențiale. Ciurel a propus schimbul de 12 ore pentru a se face economie din transport, o soluție care ar băga în faliment unul dintre investitorii preferați ai Gorjului.

• Aiurelile politice și realitatea economică
Reprezentanții autorității locale s-au rățoit, în repetate rânduri la ziariștii care vorbeau despre investitori, mai bine zis despre lipsa acestora. Șefii PSD tunau și fulgerau în stânga și în dreapta, spunându-ne că avem investitori locali și nu era niciun câștig dacă veneau alții din altă parte. În repetate rânduri am căutat să le explic acestor domni ce înseamnă riscul monopolului de piață, însă, dumnealor se pare că n-au auzit nimic, continuând să vorbească despre vașnicii investitori locali. În ultimele luni, cel mai mare investitor local care tot era lăudat de șefii PSD nu mai plătește salariile (și așa foarte mici) la timp, ba mai mult, și-a mutat sediul afacerii din Gorj. În condițiile în care planul lui Ciurel va fi pus în aplicare, investitorul despre care vorbim o să mai aibă parte de încă o lovitură. La firma sa muncesc mii de oameni, iar prăbușirea unui astfel de imperiu ar fi o catastrofă pe măsura politicii dusă la Gorj. Ciurel a aruncat pisica în ograda politicienilor, arătându-le că el nu face management la CEO, ci protecție socială, pentru că autoritățile nu au fost în stare să creeze alte oportunități petru populație.

• CET-ul și centura, abureli care se lasă cu foame
La sfârșitul anului trecut, atât președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, cât și primarul Florin Cârciumaru anunțau investiții majore în Târgu-Jiu. Se vorbea despre construcția vestitei centuri, însă numărul de imobile care trebuisc demolate a schimbat paloarea din obrajii multora. În curtea CET s-a intenționat deschiderea mai multor firme, dar până în prezent nimeni nu dă impresia că ar fi interesat să pună bazele unor activități acolo. Prezența Dedeman este de domeniul trecutului, pe la colțuri vorbindu-se de intervenția unor companii de gen din Târgu-Jiu care ar fi fost cu falimentul la ușă odată ce Dedeman funcționa în municipiu.
• A.M.

29.03.2014. 20:41


Comentarii

Adrian 01.04.2014. 20:12

ee olae..nu e greu:)) pui stampila , faci o copie xerox dupa buletinu de vot si ai serviciu asigurat 4 ani :)...in cazul in care nu sunt anticipate :))

un nimeni 29.03.2014. 21:58

asa va trebuie daca mergeti de 25 de ani numai cu aia care au fost acum 40...Pile, Cunostiinte, Relatii...nimic schimbat de aproape 40 ani.Dar pretentii aveti toti.Minele si carierele, anexele lor....bune numai de furat, de jupuit,mase electorale. Puneti tata mana pe munca daca vreti sa mai traiti, la agricultura, la drumuri ca sunt vraiste peste tot...orice cinstit, dar faceti-o cu simt de raspundere, nu ca acum...timpul trece leafa merge...dar ce sa stie un...nimeni.va dea D-zeu mintea de pe urma!

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


4 + 6 =