ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Societate · Elevii gorjeni, lemn Tănase la învățătură, profesorii aleargă după fonduri europene

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Elevii gorjeni, lemn Tănase la învățătură, profesorii aleargă după fonduri europene


• Pe la colțuri se vorbește despre dosare penale

Psihoza accesării de fonduri și proiecte europene a cuprins și învățământul gorjean. Fondurile oferite de Uniunea Europeană, menite să ajute învățământul din România sunt din ce în ce mai râvnite și la Gorj, dar calitatea actului educațional tot scade.
Surse din București ne-au informat că în curând pe la Gorj o să fie deranj mare în sistemul de învățământ, tocmai pe tema accesării acestor fonduri europene.

Se vorbește despre o anchetă foarte serioasă pentru că sunt dascăli (unii dintre ei cu funcții de conducere) care, cu ajutorul unor „binevoitori dezinteresați“ de prin București au accesat tot felul de proiecte și fonduri, iar banii au fost cheltuiți cam aiurea, pentru că rezultatele nu se văd de nici o culoare, ba mai mult decât atât sunt persoane, care pe la colțuri spun că profesorii, în loc să se ocupe de elevi caută să obțină parteneriate fără efect, dar care garantează excursii și alte venituri.

• Scandal cu plimbărelile prin Europa

O delegație de la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în frunte cu inspectorul școlar general Ion Isfan a vizitat zilele trecute regiunea Granada din Spania. Schimbul de experiență se dorește benefic, atât pentru elevi, cât și pentru profesori, însă, nu de mult în Gorj s-a iscat un scandal în urma unei astfel de delegații. Isfan, mai mulți inspectori școlari și conducători de licee tehnologice au beneficiat de programul „Leonardo Da Vinci“, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri. O mulțime de inspectori școlari și profesori caută să acceseze astfel de proiecte, pentru că dă bine la evaluarea profesională și poate aduce, pe lângă excursii, chiar salarii de merit, astfel de parteneriate fiind cel mai bine punctate în fișa personală.

Un adevărat scandal a avut loc în acest an la Liceul Roșia de Amaradia unde 15 elevi trebuiau să plece într-o excursie în Germania. Coordonatorul proiectului, profesorul de chimie Georgiana Sichitiu, a fost dată jos din autocar de directorul școlii, Cristinel Faiter, pe motiv că profa de chimie nu avea cazierul la dosar! (???) În locul profesorului Sichitiu, în excursie a plecat fiica directorului Faiter, și ea cadru didactic la aceeași instituție. S-au făcut acuzații cu cheltuirea aiurea a celor 55.000 de euro alocați pentru desfășurarea proiectului, dar toată lumea a tăcut, fiecare fiind împăcat cu un presupus... „beneficiu“.

• Dezastru la simulare, dar Isfan se laudă cu accesarea fondurilor europene

Inspectorul școlar general, Ion Isfan, s-a lăudat că instituția pe care o conduce a reușit să acceseze patru proiecte europene foarte importante pentru învățământul din Gorj. Acestea, sub denumirea POSDRU, trebuiau puse în aplicare în patru direcții:

1.Competențe cheie pentru un Bacalaureat de succes;

2.Dezvoltarea de componente cheie pentru evaluări naționale de succes;

3.Elevi mai performanți, părinți implicați;

4.Inovație și performanță în pregătirea elevilor din licee.

Bani pentru desfășurarea acestor proiecte s-au alocat, însă rezultatele de la simularea pentru Bacalaureat de la Gorj au fost dezastruoase. Profesorii primesc salarii pentru a pregăti elevii la școală, s-au accesat și fonduri pentru pregătirea suplimentară a elevilor (ce mai fac profesorii la orele de curs?), iar la liceul de la Turceni o clasă întreagă rămâne corigentă la matematică. Rezultatele de la simularea bacalaureatului au dovedit că banii europeni sunt cheltuiți nechibzuit, ca să nu plecăm urechea la bârfe care vorbesc despre adevărate afaceri ilegale.

La nivel de Gorj, la clasa a XII-a 57,87% dintre participanții la simulare au obținut note peste cinci la materia Limba și Literatura Română, aceleași note au fost obținute de 40,65% dintre elevi la proba obligatorie, matematică sau istorie. La clasa a XI-a rezultatele sunt și mai slabe, iar toate acestea se pare că au determinat organele abilitate să se întrebe cum se accesează proiectele și fondurile la nivel de Inspectorat Școlar la Gorj și cum au fost folosiți atâția bani, în vreme ce rezultatele sunt catastrofale.

• Mihai APOSTOL

11.04.2014. 22:28


Comentarii

loredana 13.04.2014. 10:10

vai de noi!

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


3 + 2 =