ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Societate · Din ce bani și-o fi tras Ciurel mașină de 170.000 de euro când era șomer?

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Din ce bani și-o fi tras Ciurel mașină de 170.000 de euro când era șomer?

• De-a lungul vremii, Laurențiu Ciurel a avut parte de o mulțime de mașini de clasă • Acesta s-a declarat curat în fața tuturor insinuărilor, dar nimeni nu își explică situația materială a lui Ciurel • Să fi făcut atâția bani managerul CEO din bișnița cu blugi și casetofoane de care era acuzat de către Mitrescu? • Sau prin Australia, unde tot Mitrescu spune că a vopsit garduri, nu a făcut inginerie? • Din afacerile cu sârbii pe care le pomenește tot Mitrescu? • Ciurel a plecat din România sictirit de Ion Iliescu, după ce protestase în Piața Universității în 1990 • În 2012, la Motru ridica minerii în slăvi, iar de curând a spus că nu mai există mineri la CEO • Ciurel a declarat public că nu are niciun regret privind înapoi • Cine a fost „trenul“ carierei lui Ciurel? Răuț sau Morega? • Ce prietenie îl lega pe Ciurel de Răuț, de tot îl bătea la cap pe Morega să-l transfere pe fostul securist la Rovinari încă din 2007? • Managerul CEO a spus ziariștilor că nu prea merge la biserică și nu crede în judecata de apoi • Răuț o avea aceleași principii? • Deși Ciurel spune că porecla sa este „Lupă“, salariații CEO au mai multe porecle pentru el, cea mai frumușică fiind „Loncolor“ •

• Prietenie ciudată între un opozant al lui Iliescu și un securist

Laurențiu Ciurel este unul dintre cei mai importanți oameni din România. Funcția pe care o deține, cea de director CEO, îi permite să pună „problema“ așa cum vrea el la nivel național, nu numai la Gorj. Cu banii care se învârt la CEO se poate da „ora exactă“ în multe domenii, dar în special în politică. Ciurel pare să fi prins trenul vieții când s-a înscris în PNL Gorj, condus pe atunci de Dan Ilie Morega. Morega a declarat public că el l-a ajutat pe Ciurel să ajungă director la Complexul Energetic Rovinari și că managerul actual al CEO i-ar fi solicitat, în repetetate rânduri să îl transfere de la Turceni la Rovinari pe cel care a fost securist, Ion Răuț.

Cum de era Ciurel atât de apropiat de Răuț? Răuț, fost securist, Ciurel, om cu spirit democrat. Nu trebuie uitat că în 20 iulie 2010 managerul CEO povestea în „Gorj Domino“ cum a protestat în 1990 în Piața Universității, nefiind un admirator al lui Ion Iliescu. Dacă ne amintim bine, cea mai stringentă cerință a „golanilor“ din Piața Universității era respectarea punctului opt al Proclamației de la Timișoara, punct ce prevedea excluderea din viața publică a tuturor comuniștilor ce au avut funcții de conducere. Răuț, securist, Ciurel cerea excluderea comuniștilor și securiștilor din viața publică, ciudată prietenie! Cum, necum, unul dintre liderii „golanilor“, Marian Munteanu, a ajuns în SUA, iar Ciurel în Australia... O simplă întâmplare? Are legătură oare Răuț cu plecarea lui Ciurel în țara-continent? Și, totuși, de unde atâta prietenie cu Răuț, domnule Ciurel?

Întrebat dacă are regrete din trecut, Laurențiu Dan Ciurel a spus că nu are și a dezvăluit că, uneori, merge la nucul din spatele casei pentru a se liniști, uneori se roagă, chiar dacă nu prea merge la biserici. ACESTA A SPECIFICAT CĂ NU CREDE ÎN JUDECATA DE APOI! OARE ION RĂUȚ ȘI ALȚI COLABORATORI ACTUALI CRED?
Ciurel mai spune că în tinerețe a fost un rebel, a purtat plete și a zdrăncănit la o chitară, și-a apropiat familia discutând problemele și spune că porecla sa este „Lupă“ încă din liceu. Salariații de la Rovinari îi spun, însă, de ani buni de zile „Loncolor“ (ca să nu pomenim alte apelative), pentru că managerul are părul negru, precum corbul, deși anii au trecut peste el.

• Mașini de fițe și când era șomer

În 24.09.2010, o publicație locală a făcut „recensământul“ mașinilor pe care Ciurel le ținea în bătătura vilei de la marginea municipiului Târgu-Jiu. Ziariștii vorbeau, pe atunci, despre faptul că înainte de a deveni director al Complexului Energetic Rovinari, Ciurel deținea trei autoturisme: un Audi A6, un Peugeot 207 și VW Passat, valoarea acestora fiind estimată de presari la 70.000 de euro. În timp ce a fost director general la CER, actualul șef CEO și-a cumpărat un VW Tuareg, care costa tot circa 70.000 de euro. Această mașină i-a adus și un mic necaz, Ciurel find implicat într-un accident rutier, în februarie 2012, în urma căruia a rămas fără permis de conducere timp de 60 de zile.

„Fericirea“ șoferului Ciurel pare a fi început după ce a rămas fără loc de muncă și a fugit către PSD, unde a și ajuns vicepreședinte, deși nu avea vechimea cerută de statut, dar informațiile din domeniul energiei și al mineritului par să-l fi ajutat. Omul și-a cumpărat două mașini, un Mini Couper, estimat la 20.000 de euro și un Porche Chayenne, al cărui preț ajunge la 170.000 de euro.

Cât să fi câștigat Ciurel în doi ani la CER, încât să-și permită o viață mai mult decât decentă, să aibă anumite cheltuieli cu copii și să își cumpere o mașină de 170.000 de euro fără loc de muncă fiind?

Grea întrebare și zilele următoare o să revenim cu alte întrebări ce au legătură cu domnul Ciurel, alte VIP-uri și Complexul Energetic Oltenia.

• Aurel MĂCEȘANU

17.05.2014. 00:19


Comentarii

Gica 20.05.2014. 23:35

Rica,parca nu ai stii cum se face la nivelul acesta.Cineva,un mare patron gen Gruia sau altul cu potenta, pe care Ciurel l-a ajutat sa ia un mare contract la o licitatie mare,i-a donat sa foloseasca doar,nu i-a dat cadou, o masina care probabil a folosit-o un timp nefiind niciodata a lui.Asa ca el va nega ca a avut-o dar cine stie cunoaste si l-a vazut mergind cu ea,deci masina mai exact masinile au existat in familia sa, cineva le-a folosit dar nu erau ale lor,doar le-au folosit temporar si probabil le-au vandut.Intreaba acum unde sunt masinile de sute de mii de euro de la Pandurii mai bine,ca au fost toate date cadou la CEO, la directorii din CEO pe acelasi sitem.

rata 19.05.2014. 12:46

Ca majoritatea sefiilor din institutii de stat,ajunsi la putere cu sprijinul altor sefi din tot spectrul socio-politic trebuie sa rasplateasca sefii ce i-au sustinut si pus,apoi sa se infrupte si ei din mezat!Asta procedura se foloseste de zeci de ani.Asa ca ce sa ne mai mire de ce face Ciurel!?Face si el ce fac toti!

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


4 + 5 =