ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Politica · Scumpiri de sărbători

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Scumpiri de sărbători

Deprecierea leului aduce majorarea preţurilor. Astfel, de sărbători vor fi scumpiri radicale. Preţul cărnii de porc s-ar putea majora cu 20.000-30.000 de lei vechi pe kilogram. Preţurile alimentelor, electrocasnicelor şi electronicelor vor fi cu 20-40% mai mari. Şi toate acestea din cauza deprecierii leului. Moneda naţională a pierdut din vară şi până în prezent 16% fata de euro, iar scăderea ar putea continua. Acest lucru va genera scumpirea tuturor marfurilor de import, fie ca e vorba de carne, lactate, produse de patiserie sau eletrocasnice si electronice.

Potrivit sindicatelor din industria alimentara, România importa 70% din necesarul de carne, în special de porc. Importatorii vor adauga la preţ ce au “pierdut” cu deprecierea leului, la fel şi vănzătorii cu amănuntul. Şi lactatele se vor scumpi, cu până la 20%, parţial încă din acest an. De sărbători vom avea şi pâinea mai scumpă. Sindicaliştii estimeaza că pâinea s-ar putea scumpi în preajma Sarbatorilor sau cel tarziu din ianuarie 2008 cu peste 30-40% fata de preţul actual. Oricum, pâinea “de fabrică” s-a scumpit în ultimele săptămâni cu circa 20 de 000 de lei vechi). Este de aşteptat ca şi preţurile electrocasnicelor şi electronicelor de import să crească, probabil cu aproximativ 15%. Valul de scumpiri e abia la inceput. Din ianuarie 2008, şi carburanţii se vor scumpi, cu circa 20%, prilej de noi majorari de preţuri la toate mărfurile alimentare şi nealimentare.

L.M.

28.11.2007. 06:46


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


9 + 9 =