ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Politica

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Şapte actuali şi foşti miniştrii la mâna preşedintelui

Ziarul Gorjului Curtea Constituţională a stabilit, că ordonanţa de urgenţă de modificare a Comisiei Speciale de la Cotroceni este neconstituţională.

Astfel, preşedintele României poate decide singur, fără avizul comisiei, anchetarea penală a unui ministru sau fost ministru.

La Cotroceni există mai multe cereri care aşteaptă să fie analizate de comisia specială prezidenţială în vederea emiterii de către şeful statului, Traian Băsescu, a avizului pentru începerea urmăririi penale. Printre cei vizaţi de aceste cereri se numără ministrul Muncii, Paul Păcuraru, ministrul Justiţiei, Tudor Chiauriu, fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş, fostul ministru al Telecomunicaţiilor, Zsolt Nagy, fostul premier Adrian Năstase, fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (1)   05.12.2007. 01:02


Învinşi şi învingători

Potrivit rezultatelor parţiale comunicate de BEC, PD a obţinut cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare, fiind urmat de PSD, PNL şi PLD. Ieri, până la ora 15.00 au fost centralizate date din 17.424 de secţii de votare, însemnând 99,41% din buletinele de vot valabile. Astfel, rezultatele la nivel de ţară arată astfel: PD - 28,78%, PSD - 23,14%, PNL - 13,45%, PLD - 7,78%, UDMR - 5,52%, PNG - 4,86%, PRM - 4,15%, Laszlo Tokes - 3,43%, PC - 2,93%, PIN - 2,43%, PNTCD - 1,38%, Partida Romilor - 1,15%, Alianţa Socialistă 0,55%, Partidul Verde - 0,38%.

Pentru alegerile europarlamentare, din cei 304.140 de gorjeni aşteptaţi la vot, duminică 25 noiembrie, s-au prezentat doar 84.198, adică 27,68%. Câştigătorul alegerilor în Gorj este PD, obţinând 30,75%. Pe locul II, PSD cu 26,32%, iar PNL se află pe locul III, cu 11,79%, urmează PRM cu 8,63%, PNG cu 7,38%, PLD cu 5,87%, PC cu 2,88%. Judeţul Gorj nu are niciun reprezentant în Parlamentul European
Referitor la referendumul privind votul uninominal, la fel ca şi în ţară, gorjenii s-au prezentat la urne în număr redus. Astfel, din cei 304.140 de gorjeni, au votat doar 79.000, 65329 au fost pentru validarea uninominalului, 11957 au fost împotriva votului uninominal, iar 1.714 buletine au fost nule.

De remarcat este faptul că mai mulţi gorjeni au fost prezenţi la votul pentru alegerile europarlamentarilor decât cei care şi-au exprimat votul pentru referendum.

Preşedintele Traian Băsescu consideră că slaba prezenţă la vot pentru referendum este “o lecţie” chiar şi pentru el, dar este convins că rezultatul reprezintă “o probă a inechităţii legii electorale de acum”. Estimările votului de duminică arată o prezenţă la vot de 24,8 % pentru referendum, ceea ce înseamnă că este invalid, deşi 89,2% din votanţi s-au exprimat pentru votul uninominal.

Alegerile pentru Parlamentul European au produs un adevărat cutremur la nivel central. Corneliu Vadim Tudor, preşedintele PRM a ameninţat că-şi dă demisia din Parlament dar, deocamdată, singura demisionară din partid a fost deputata Mariana Buruiană Aprodu. La Gorj, PRM a obţinut 8,63%, deputatul Petre Popeanga fiind şocat de rezultatulul la nivel central. Procentul obţinut de PRM  l-a lovit ca un trasnet pe singurul nostru europarlamentar. Petre

Popeanga, care a precizat că mandatul său în Parlamentul European se termină aici.

Dan Voiculescu, preşedintele Partidului Conservator, a relatat că, deşi partidul său a obţinut un rezultat slab, va rămâne în continuare să lupte pentru binele ţării. Liderul PC de la Gorj, Sabin Popescu, este supărat că partidul său nu a reuşit să treacă pragul de 5% la euroalegeri. In Gorj, Partidul Conservator a obţinut doar 2,88.%. Sabin Popescu îşi asumă eşecul, şi dacă la nivel central se hotărăşte că el trebuie schimbat, îşi va da demisia.

Nici preşedintele PNG, Vili Pasare, nu se poate bucura de rezultatul obţinut de PNG, cu toate că, la Gorj a obţinut 7,38%. Vili Pasăre spune că oamenii care au fost ajutaţi de catre George Becali, nu au votat PNG.

Deşi în Gorj, PD, PSD şi PNL au obţinut rezultate bune, liderii acestor partide se declară nemulţumiti.

Singurul care s-a declarat, în parte, mulţumit este liderul Partidului Democrat Gorj, Ionel Manţog. Manţog şi-ar fi dorit un rezultat mult mai mare. Cauza care au făcut ca prezenţă la vot să fie scăzută, în opinia liderului democrat, este amânarea alegerilor din vară.Şi Victor Ponta este nemulţumit de rezultatele obţinute de PSD Gorj. Acesta spune că dacă ar fi avut banii lui Manţog, rezultatul ar fi fost altul. Liberalul Pantelimon Manta se aştepta ca PNL, în judeţul nostru, să obţină ceva mai multe voturi, însă cei mai multi oameni au ales să nu se prezinte la urne. Manta spune ca n-au fost surprize prea mari.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   28.11.2007. 06:49


Scumpiri de sărbători

Deprecierea leului aduce majorarea preţurilor. Astfel, de sărbători vor fi scumpiri radicale. Preţul cărnii de porc s-ar putea majora cu 20.000-30.000 de lei vechi pe kilogram. Preţurile alimentelor, electrocasnicelor şi electronicelor vor fi cu 20-40% mai mari. Şi toate acestea din cauza deprecierii leului. Moneda naţională a pierdut din vară şi până în prezent 16% fata de euro, iar scăderea ar putea continua. Acest lucru va genera scumpirea tuturor marfurilor de import, fie ca e vorba de carne, lactate, produse de patiserie sau eletrocasnice si electronice.

Potrivit sindicatelor din industria alimentara, România importa 70% din necesarul de carne, în special de porc. Importatorii vor adauga la preţ ce au “pierdut” cu deprecierea leului, la fel şi vănzătorii cu amănuntul. Şi lactatele se vor scumpi, cu până la 20%, parţial încă din acest an. De sărbători vom avea şi pâinea mai scumpă. Sindicaliştii estimeaza că pâinea s-ar putea scumpi în preajma Sarbatorilor sau cel tarziu din ianuarie 2008 cu peste 30-40% fata de preţul actual. Oricum, pâinea “de fabrică” s-a scumpit în ultimele săptămâni cu circa 20 de 000 de lei vechi). Este de aşteptat ca şi preţurile electrocasnicelor şi electronicelor de import să crească, probabil cu aproximativ 15%. Valul de scumpiri e abia la inceput.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   28.11.2007. 06:46


<< Prima pagină < Pagina precedentă [37 / 37] Pagina următoare > Ultima pagină >>