ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Politica · Ciorbea: Analizarea OUG ce permite migraţia primarilor, o prioritate pentru Avocatul Poporului

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Ciorbea: Analizarea OUG ce permite migraţia primarilor, o prioritate pentru Avocatul Poporului

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, joi, că analizarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind posibilitatea primarilor de a-şi părăsi formaţiunea politică va constitui o prioritate pentru instituţia pe care o conduce.

Declaraţia a fost făcută după întâlnirea pe care Ciorbea a avut-o cu europarlamentarul Monica Macovei, care a protestat, în faţa sediului Avocatului Poporului, faţă de adoptarea de către Guvern a ordonanţei, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Avocatul Poporului.

În cadrul discuţiilor, Macovei a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la ordonanţă.

"Monica Macovei a afirmat că prin emiterea acestei ordonanţe nu se respectă principiul previzibilităţii legii. Ea a adăugat faptul că, în cazul în care se doreşte modificarea Legii privind statutul aleşilor locali, aceasta se poate face prin proceduri parlamentare, întrucât respectiva ordonanţă nu îndeplineşte condiţiile de urgenţă. Doamna Monica Macovei şi-a exprimat opinia că nu este normal ca o lege să fie suspendată zece zile, iar apoi să intre din nou în vigoare", se mai arată în comunicat.

În sprijinul afirmaţiilor sale, adaugă sursa ciată, Macovei a invocat recomandările Comisiei de la Veneţia din 2012, una dintre ele referindu-se la faptul că ordonanţele de urgenţă nu trebuie să fie adoptate decât în situaţii de urgenţă şi nu trebuie să intre imediat în vigoare, ci după parcurgerea procedurii parlamentare. Totodată, europarlamentarul a depus la sediul Avocatului Poporului două petiţii în sprijinul doleanţelor sale, petiţii care vor fi soluţionate de instituţie în conformitate cu legea, se mai precizează în comunicat.

Cu acelaşi prilej, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a declarat că a reţinut toate argumentele prezentate, iar experţii instituţiei vor analiza prevederile ordonanţei de urgenţă.

Într-o declaraţie acordată presei, Ciorbea a constatat faptul că "s-a trecut de la demersuri a posteriori, adică după ce se adoptă actele normative şi în speţă ordonanţele de urgenţă, la demersuri a priori". El a mai spus că s-a trecut la un fel de război preventiv, asemănător celui declanşat după atentatele din 11 septembrie 2001. Ciorbea a adăugat că este vorba despre "pregătirea terenului la instituţia Avocatului Poporului pentru ipoteza în care o asemenea ordonanţă ar urma să fie adoptată".

La sediul Avocatului Poporului a avut loc, joi, şi un protest al PMP. Preşedintele formaţiunii, Elena Udrea, a declarat că PMP va face plângere penală împotriva Avocatului Poporului pentru abuz în serviciu dacă acesta nu va ataca la Curtea Constituţională ordonanţa privind migraţia primarilor.

Udrea a mai arătat că PMP este împotriva traseismului politic, că Victor Ponta "are un singur obiectiv, să facă rost de voturi" şi că ordonanţa privind migraţia primarilor "este un demers strict de campanie".

OUG ce permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la începutul şedinţei Guvernului, că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor, pentru că trebuie făcută dreptate, el precizând şi că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile.
mediafax.ro

28.08.2014. 16:34


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


1 + 6 =