ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Politica · Lupte aprige în PSD şi PNL pe locurile eligibile pentru Parlament

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Lupte aprige în PSD şi PNL pe locurile eligibile pentru Parlament

Lista PSD Gorj îl poziţioneză pe primul loc eligibil pe fostul premier Victor Ponta, acesta având, în continuare, girul total al organizaţiei, în ciuda problemelor penale.

Locul al doilea, eligibil, este ocupat în listă de către Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, locul al treilea revenindu-i fostului prefect de Gorj, Alin Văcaru, considerat un apropiat al lui Victor Ponta.

Pe poziţia a patra se află Laurenţiu Ciurel, fostul manager privat al Complexului Energetic Oltenia, inculpat în dosarul Turceni-Rovinari cu fostul premier.

Clasamentul a fost decis de Comitetul Executiv al PSD Gorj, cei peste 100 de membri stabilind prin vot, în această lună, decizia transmisă deja lui Liviu Dragnea, care va trebui să îşi dea acordul.

În PSD Gorj se discută însă despre schimbarea listei, surse susţinând că Victor Ponta l-ar prefera pe locul al doilea pe tânărul Alin Văcaru, în timp ce deputatul Mihai Weber, aflat pe locul neeligibil 5, ar putea să ocupe locul 2 sau 3 în lista pentru Camera Deputaţilor a PSD Gorj. Cel din urmă speră la ajutorul lui Victor Ponta pe motiv că ocupantul locului al doilea, primarul Ion Ciocea, are pe rol o problemă de integritate încă neclarificată.

La Senat, bătălia în PSD Gorj a fost, în schimb, rapid tranşată, primul loc eligibil revenindu-i fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi el cu probleme de integritate, în timp ce pe locul al doilea se află tânărul Claudiu Manta, fostul lider al TSD Gorj.

La PNL Gorj , situaţia este mai simplă decât la PSD, cei doi copreşedinţi ai partidului ocupând locurile considerate eligibile. Lista de deputaţi a PNL Gorj este condusă de către Dan Vâlceanu, fostul preşedinte al PDL, acum co-preşedinte PNL, iar lista de Senat este condusă de Tudor Barbu, senatorul ales în 2012 pe lista PPDD.

Pe locul al doilea la Senat se află Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci, acesta fiind urmat de Rodica Ghimiş, fostul director al Casei de Pensii Gorj şi de Mihai Cosmin Brujan, viceprimarul oraşului Târgu-Cărbuneşti.

Pe locul al doilea la deputaţi, poziţie considerată eligibilă, se află fostul deputat PDL, Constantin Severus Militaru, din perioada 2008-2012, locul al treilea fiind ocupat şi acesta de un fost deputat PDL, din legislatura 2004-2008, Marcel Romanescu.

ALDE Gorj nu are listele finalizate, au anunţat liderii organizaţiei, care au făcut însă publice numele ocupanţiilor primelor două poziţii, la deputaţi şi Senat.

Lista candidaţilor la Camera Deputaţilor a alianţei lui Tăriceanu de la Gorj este condusă astfel de către senatorul fost PNL, Dian Popescu, copreşedinte al organizaţiei judeţene, iar pe locul al doilea se află Eduard Lădaru, consilier local, preşedintele ALDE Târgu-Jiu.

La Senat, lista este condusă de către fostul deputat Scarlat Iriza. Pe locul al doilea se află Vasile Râbu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, până anul trecut social-democrat.

La PMP Gorj , unicul loc de deputaţi considerat eligibil, este ocupat de consilierul judeţean Gheorghe Leşu Daviţoiu, fratele preşedintelui organizaţiei judeţene, fost director al Complexului Energetic Rovinari.

Primul loc la Senat, neeligibil însă, îi aparţine lui Ion Săvoiu(foto), consilier municipal, fost candidat la Senat, cu patru ani în urmă, din partea Forţei Civice, acesta conducând de altfel şi organizaţia judeţeană a partidului lui Răzvan Ungureanu în Gorj.
Săvoiu a intrat apoi în PNL, ca să părăsească apoi partidul pentru PMP.
sursa:mediafax.ro

23.10.2016. 17:37


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


1 + 2 =