ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Politica

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Ludovic Orban: Ce a făcut și ce face PNL pentru Cioloș s-a văzut. Nu am înțeles ce face Cioloș pentru PNL. Ne dă doar voie să îl susținem?

Liberalul Ludovic Orban a lansat un atac la adresa lui Dacian Cioloș, la doar câteva ore după ce șefa partidului, Alina Gorghiu a anunțat că PNL îl susține ca premier pentru încă un mandat.

Într-o postare pe Facebook, Orban atrage atenția că PNL a făcut multe lucruri pentru Cioloș, însă nu înțelege ce face acesta pentru liberali, informează inpolitics.ro.

„Răsuflu ușurat. Dacian Cioloș ne-a dat voie să îl susținem pentru poziția de premier. Ce a făcut și ce face PNL pentru Cioloș s-a văzut: ministru al agriculturii, comisar european, prim-ministru o dată și încă o dată. Nu am înțeles ce face Cioloș pentru PNL. Ne dă doar voie să îl susținem?” , a scris Ludovic Orban pe Facebook.
activenews.ro

   Scrie Comentarii (0)   31.10.2016. 11:19


"Oferta" finală pentru parlamentare

PSD
În ciuda revoltei primarilor, care au susţinut candidaturile lui Ion Călinoiu şi Ion Ciocea, lista finală, aleasă de conducerea centrală a PSD, nu a mai suferit nicio modificare, fapt ce i-a determinat pe cei doi să părăsească partidul şi să-şi depună candidaturile ca independenţi, Ion Călinoiu, la Camera Deputaţilor şi Ion Ciocea la Senat.

Beneficiind de susţinerea primarilor şi preşedinţilor de organizaţii din judeţ, aceştia au strâns in timp record semnăturile necesare depunerii candidaturilor şi s-au prezentat la prefectură cu puţin timp înainte de miezul nopţii.

În lupta pentru un loc în Senatul României, Ion Ciocea în va avea contracandidat direct pe fostul său preşedinte de la PSD, Florin Cârciumaru, iar Ion Călinoiu va fi adversar direct cu fostul premier, Victor Ponta.
Călinoiu şi Ciocea speră la un rezultat bun, bazându-se pe susţinerea masivă a primarilor din judeţ, dar şi a fostului manager al CEO, Laurenţiu Ciurel, care, la rândul său, a fost scos de pe listă, din cauza problemelor pe care le are în justiţie, într-un dosar în care este implicat şi fostul premieri Victor Ponta, actualul contracandidat al lui Călinoiu.

Listele finale ale PSD: Senat: Florin Cârciumaru, Claudiu Manta, Andrei Maioreanu, Anca Borduşanu.
Camera Deputaţilor : Victor Ponta , Mihai Weber, Alin Văcaru, Elvira Şarapatin, Bebe Ionică, Maria Vasilescu.

ALDE
Liderul ALDE Gorj, Dian Popescu va deschide lista pentru Camera Deputaţilor , fiind urmat de Eduard Lădaru, Eftemie Popescu, Rodica Dârnu, Ion Ciopănoiu, Camelia Sanda şi Dina Gruianu. Lista pentru Senat este următoarea: Scarlat Iriza, Vasile Râbu, Mădălina Negrescu (fostă Ciolocoi) şi Ramona Oprea.

PNL
Senat : Tudor Barbu, Dumitru Leuştean, Rodica Ghimişi, Cosmin Brujan.
La Camera Deputaţilor Dan Vâlceanu va ocupa prima poziţie pe listă, pe locul doi este fostul deputat Severus Militaru, urmat de Marcel Romanescu şi primarul din Câlnic, Dumitru Vulpe.

PRU
Din partea PRU Gorj, în lupta pentru un post de deputat va intra Robert Bugă, fost candidat la Primăria Municipiului Târgu-Jiu,iar la Senat, lista va fi deschisă de Constantin Predoiu.

USR
La Senat : Bîscă Vasile Alin - avocat în Baroul Dolj, Miroiu Dumitru, Ungureanu Viorica Mariela - profesor asociat la UCB.
Camera Deputaţilor : Dîrnu Sergiu - informatician, Vintilescu George Lucian, Chilea Nicolae, Mîndru Gabriela, lista nefiind completă.

PMP
Camera Deputaţilor : Gheorghe Leşu Daviţoiu, fratele preşedintelui PMP Gorj, urmat de: Gabriel Gârjoabă, Robert Păiuşi, Daniela Grădinaru, Andrei Udriştoiu, Clara Calianu şi Gheorghe Benegui.
Senat : Ion Săvoiu, Doru Cornescu, Elena Amza şi Viorel Doandeş.

PRM Gorj
Senat: Ţigăreanu Ion Daniel, Buşă Mirela Domnica, Giorgi Iulică, Bogdan Vasile.
Camera Deputaţilor : Mutafela Gheorghe Daniel, Lipianu Ion Gheorghe, Munteanu Constantin, Scrădeanu Elena, Huică Tudor, Dănăcică Ovidiu, Pavel Alin Constantin.

   Scrie Comentarii (0)   28.10.2016. 04:04


Călinoiu, împotriva lui Ponta

Ion Călinoiu şi-a depus candidatura pentru un loc în Camera Deputaţilor, din postura de independent, acesta devenind contracandidatul foştilor săi colegi de partid, Victor Ponta şi Florin Cârciumaru.

Acesta a fost susţinut de mai mulţi primari PSD, însă a fost scos de pe listă de conducerea centrală, din cauza condamnării din dosarul de incompatibilitate.

În momentul depunerii candidaturii, Călinoiu a fost însoţit de către primarii Vili Pasăre, Cosmin Pigui, Ilie Petroi, fostul primar al comunei Stăneşti, Vasile Pârvulescu, dar şi de fostul manager al CEO, Laurenţiu Ciurel.

Cu puţin timp înainte miezul nopţii, la prefectură s-a prezentat şi Ion Ciocea, pentru a-şi depune candidatura pentru un loc în Parlament.

   Scrie Comentarii (0)   27.10.2016. 17:32


Călinoiu, out de pe lista pentru Senat

Ion Călinoiu a fost scos de pe lista candidaţilor pentru un loc în Senat, din cauza condamnării din dosarul de incompatibilitate.
Locul acestuia a fost luat de către Florin Cârciumaru.


În ședința Comitetul Executiv Național al PSD, s-a luat decizia scoaterii de pe lista pentru Camera Deputaţilor a lui Ion Ciocea, din cauza problemelor de integritate şi a lui Laurenţiu Ciurel, din cauza problemelor penale.

Lista pentru deputaţi este deschisă de Victor Ponta, urmat de Mihai Weber, Alin Văcaru, Elvira Şarapatin şi Bebe Ionică.

   Scrie Comentarii (0)   25.10.2016. 15:49


ALDE şi-a prezentat listele pentru parlamentare

Liderul ALDE Gorj, Dian Popescu va deschide lista pentru Camera Deputaţilor, fiind urmat de Eduard Lădaru, Eftemie Popescu, Rodica Dârnu, Ion Ciopănoiu, Camelia Sanda şi Dina Gruianu.

Lista pentru Senat este următoarea: Scarlat Iriza, Vasile Râbu, Mădălina Negrescu (fostă Ciolocoi) şi Ramona Oprea.

   Scrie Comentarii (0)   25.10.2016. 10:35


Lupte aprige în PSD şi PNL pe locurile eligibile pentru Parlament

Lista PSD Gorj îl poziţioneză pe primul loc eligibil pe fostul premier Victor Ponta, acesta având, în continuare, girul total al organizaţiei, în ciuda problemelor penale.

Locul al doilea, eligibil, este ocupat în listă de către Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, locul al treilea revenindu-i fostului prefect de Gorj, Alin Văcaru, considerat un apropiat al lui Victor Ponta.

Pe poziţia a patra se află Laurenţiu Ciurel, fostul manager privat al Complexului Energetic Oltenia, inculpat în dosarul Turceni-Rovinari cu fostul premier.

Clasamentul a fost decis de Comitetul Executiv al PSD Gorj, cei peste 100 de membri stabilind prin vot, în această lună, decizia transmisă deja lui Liviu Dragnea, care va trebui să îşi dea acordul.

În PSD Gorj se discută însă despre schimbarea listei, surse susţinând că Victor Ponta l-ar prefera pe locul al doilea pe tânărul Alin Văcaru, în timp ce deputatul Mihai Weber, aflat pe locul neeligibil 5, ar putea să ocupe locul 2 sau 3 în lista pentru Camera Deputaţilor a PSD Gorj. Cel din urmă speră la ajutorul lui Victor Ponta pe motiv că ocupantul locului al doilea, primarul Ion Ciocea, are pe rol o problemă de integritate încă neclarificată.

La Senat, bătălia în PSD Gorj a fost, în schimb, rapid tranşată, primul loc eligibil revenindu-i fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi el cu probleme de integritate, în timp ce pe locul al doilea se află tânărul Claudiu Manta, fostul lider al TSD Gorj.

La PNL Gorj , situaţia este mai simplă decât la PSD, cei doi copreşedinţi ai partidului ocupând locurile considerate eligibile. Lista de deputaţi a PNL Gorj este condusă de către Dan Vâlceanu, fostul preşedinte al PDL, acum co-preşedinte PNL, iar lista de Senat este condusă de Tudor Barbu, senatorul ales în 2012 pe lista PPDD.

Pe locul al doilea la Senat se află Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci, acesta fiind urmat de Rodica Ghimiş, fostul director al Casei de Pensii Gorj şi de Mihai Cosmin Brujan, viceprimarul oraşului Târgu-Cărbuneşti.

Pe locul al doilea la deputaţi, poziţie considerată eligibilă, se află fostul deputat PDL, Constantin Severus Militaru, din perioada 2008-2012, locul al treilea fiind ocupat şi acesta de un fost deputat PDL, din legislatura 2004-2008, Marcel Romanescu.

ALDE Gorj nu are listele finalizate, au anunţat liderii organizaţiei, care au făcut însă publice numele ocupanţiilor primelor două poziţii, la deputaţi şi Senat.

Lista candidaţilor la Camera Deputaţilor a alianţei lui Tăriceanu de la Gorj este condusă astfel de către senatorul fost PNL, Dian Popescu, copreşedinte al organizaţiei judeţene, iar pe locul al doilea se află Eduard Lădaru, consilier local, preşedintele ALDE Târgu-Jiu.

La Senat, lista este condusă de către fostul deputat Scarlat Iriza. Pe locul al doilea se află Vasile Râbu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, până anul trecut social-democrat.

La PMP Gorj , unicul loc de deputaţi considerat eligibil, este ocupat de consilierul judeţean Gheorghe Leşu Daviţoiu, fratele preşedintelui organizaţiei judeţene, fost director al Complexului Energetic Rovinari.

Primul loc la Senat, neeligibil însă, îi aparţine lui Ion Săvoiu(foto), consilier municipal, fost candidat la Senat, cu patru ani în urmă, din partea Forţei Civice, acesta conducând de altfel şi organizaţia judeţeană a partidului lui Răzvan Ungureanu în Gorj.
Săvoiu a intrat apoi în PNL, ca să părăsească apoi partidul pentru PMP.
sursa:mediafax.ro

   Scrie Comentarii (0)   23.10.2016. 17:37


Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz: Acordul UE-Canada ar trebui semnat săptămâna viitoare. Sunt foarte optimist


Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat că acordul de liber-schimb între UE şi Canada ar trebui semnat săptămâna viitoare şi a spus că este optimist în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor "din interiorul Uniunii Europene" , relatează site-ul agenţiei DPA.

"Sunt foarte optimist că putem rezolva problemele pe care le avem în interiorul Uniunii Europene", a spus Schulz, în urma unei întâlniri cu ministrul canadian al Comerţului, Chrystia Freeland, şi înaintea discuţiilor cu premierul Valoniei, Paul Magnette.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   22.10.2016. 06:33


Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost reţinut

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost reţinut, marţi, după ce a fost audiat timp de mai multe ore la DNA Ploieşti, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de SC Grossman Engineering Group, al cărei administrator este.

Iulian Herţanu, care a fost adus la DNA Ploieşti marţi, la ora 11.40, a fost scos încătuşat din sediul instituţiei, miercuri dimineaţă, în jurul orei 4.30, după aproximativ 17 ore petrecute în sediul DNA Ploieşti, şi preluat de o dubă, fiind transportat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, de la Câmpina, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   18.02.2015. 03:22


Klaus Iohannis: Revizuirea Constituţiei este obligatorie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că revizuirea Constituţiei este un demers obligatoriu, informează Mediafax.

Întrebat dacă revizuirea Constituţiei este un demers care ar trebui făcut, Iohannis a spus: "Este chiar obligatoriu, fiindcă anumite lucruri care de facto există, nu sunt prinse în Constituţie, şi din acest punct de vedere, Constituţia trebuie revizuită. Dar, cu această ocazie, dacă toate partidele se înţeleg, ea poate fi chiar modernizată?, a spus preşedintele Iohannis.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   23.01.2015. 01:44


Ponta îi invită pe Blaga şi Gorghiu la discuţii

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a cerut, luni, în BPN, mandat pentru a-i invita la dialog pe copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, asupra a cinci teme, precum legislaţia financiară, revizuirea Constituţiei, sistemul electoral, masterplanul pe Transport şi legile siguranţei.

”Azi ( luni, nr) vă voi propune - sper să am sprijinul în acest sens, să adresez şi în calitate de preşedinte al PSD şi de prim-minsitru, o invitaţie, o scrisoare către conducerea PNL-PDL, doamna preşedintă Gorghiu şi domnul Blaga, pentru ca în cel mai scurt timp să avem o întâlnire pe cele cinci teme esenţiale”, a spus Ponta în debutul şedinţei BPN a PSD, la care presa a avut acces.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   19.01.2015. 15:59


PSD şi PDL au fost sancţionate de AEP pentru încălcarea Legii finanţării partidelor politice

PSD şi PDL au fost sancţionate de Autoritatea Electorală Permanentă, cu amendă, pentru încălcarea Legii finanţării partidelor politice şi a prevederilor privind modul în care şi-au organizat contabilitatea în anul 2013, în urma unui control efectuat pe parcursul anului trecut.

În urma controlului AEP la sediul central al PSD s-a constatat faptul că în anul 2013 veniturile partidului "au totalizat 15.203.653 lei şi au fost obţinute din cotizaţiile membrilor de partid în sumă de 10.831.065 lei, din donaţii în sumă de 813.908 lei din subvenţii de la bugetul de stat în sumă de 2.194.634 lei şi din alte surse de venit în sumă de 1.364.044 lei".

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   17.01.2015. 08:37


Maria Grapini a inaugurat noul său cabinet parlamentar în Târgu-Jiu

Europarlamentarul Maria Grapini și-a inaugurat vineri, la Târgu-Jiu, noul cabinet parlamentar, precizând că a ales Gorjul pentru acest lucru deoarece a avut o datorie față de județ din perioada în care a ocupat funcția de ministru delegat pentru IMM-uri și Turism.

Totodată, ea a afirmat că decizia de a deschide un nou cabinet parlamentar a fost motivată și de faptul că există un deficit de informare a cetățenilor privind regulile europene.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   17.01.2015. 08:31


<< Prima pagină < Pagina precedentă [1 / 37] Pagina următoare > Ultima pagină >>