ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Ion Călinoiu, condamnat la patru luni de închisoare cu amânare

Fostul preşedinte al CJ Gorj Ion Călinoiu a fost condamnat la patru luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, cu un termen de încercare de doi ani.

Acesta a fost găsit vinovat pentru că nu a menționat în declarațiile de avere veniturile obținute de la Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic și Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

   Scrie Comentarii (0)   25.10.2016. 10:17


Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor: 10 probe de E.Coli au fost depistate într-un supermarket şi trei abatoare din ţară

ANSVSA a anunţat, marţi, că în perioada 03.10- 14.10, a depistat prezenţa Escherichia Coli (Ecoli) la 10 probe prelevate dintr-un supermarket din Gorj şi trei abatoare din Vâlcea, Sibiu, Timiş, se arată într-un comunicat.

Este vorba despre o probă recoltată din produsul carne tocată vită, supermarket, judeţ Gorj, de 3 probe rezultate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie) dintr-un abator din judeţul Vâlcea, de alte 3 probe rezultate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie) dintr-un abator din judeţul Sibiu şi 3 probe rezultate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie) dintr-un alt abator din judeţul Timiş.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   25.10.2016. 05:59


Legea lui Dragnea care elimină 102 taxe nefiscale, votată în unanimitate. Taxele radio-TV se elimină până la urmă, plenul a votat propunerea şefului PSD

Proiectul de lege al sefului PSD Liviu Dragneaa de eliminare a 102 taxe nefiscale a fost votat marti in unanimitate de Camera Deputatilor, cu tot cu eliminarea taxelor pentru radioul public si televiziunea publica.
Dragnea a cerut in plenul Camerei Deputatilor sa se pastreze pana la urma aceasta prevedere din proiectul sau de lege, dupa ce luni comisia de buget votase in unanimitate ca aceasta taxa sa ramana in vigoare. Proiectul lui Dragnea a fost vota cu 225 voturi "pentru" si niciun vot "impotriva", desi, in ceea ce priveste taxa radio-TV, liberalii s-au declarat impotriva.

Intre taxele care vor fi eliminate se afla timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii.

Deputatul Andreea Paul a afirmat ca in ansamblu legea este buna, insa a criticat eliminarea taxei radio-tv, despre care afirmase cu putin timp inainte ca "pune pumnul in gura Radioului si TV" si a afirmat ca PNL ia in calcul atacarea la Curtea Constitutionala a legii.

"Vom face toate demersurile pentru salvarea libertatii de exprimare a mass-mediei publice si a garantarii autonomiei lor. Vom uza de ele. Articolul 35 din Constitutie garanteaza autonomia Televiziunii si Radioului public. Se spune explicit in Constitutie ca noi avem obligatia - Parlament si Guvern - sa le respectam. Or, ce face astazi PSD incalca grav Constitutia. Vom lua in calcul si aceasta analiza, dar aici juristii trebuie sa se exprime" , a declarat ea la Palatul Parlamentului.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   25.10.2016. 05:34


Guvernul a contestat la CCR legea conversiei creditelor în franci elveţieni

Guvernul a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la proiectul de lege adoptat de Parlament care prevede conversia creditelor in franci elvetieni la cursul de la data acordarii.

Guvernul a contestat la Curtea Constitutionala, luni seara, proiectul de lege adoptat de Parlament referitor la conversia creditelor in franci elvetieni la cursul de la data acordarii.

Potrivit unor surse oficiale, Guvernul sustine elementele si cazurile sociale, dar legea in forma adoptata de Parlament depaseste sustinerea pe care Palatul Victoria o poate asuma.

   Scrie Comentarii (0)   25.10.2016. 05:19


ANAF scoate la licitaţie bunurile celor de la Pandurii

ANAF a scos la licitatie bunurile clubului, in incercarea de a recupera datoriile de 1.5 milioane de euro.

Pe lista bunurilor scoase la vanzare se afla autocarele echipei, iarba sintetica, sediul centrului de copii si juniori, mai multe autoturisme si chiar si un teren arabil.

Culmea, in timp ce Pandurii se confrunta cu probleme financiare grave, iar viitorul clubului este tot mai incert, la Targu Jiu se construieste un stadion nou.

Oficialii de la Pandurii anunta ca intentia ANAF de a scoate bunurile clubului la licitatie este o greseala. Clubul se afla de pe data de 19 octombrie in insolventa, astfel ca ANAF nu se poate atinge de bucuri ca sa-si recupereze datoriile.

   Scrie Comentarii (0)   24.10.2016. 10:47


Lupte aprige în PSD şi PNL pe locurile eligibile pentru Parlament

Lista PSD Gorj îl poziţioneză pe primul loc eligibil pe fostul premier Victor Ponta, acesta având, în continuare, girul total al organizaţiei, în ciuda problemelor penale.

Locul al doilea, eligibil, este ocupat în listă de către Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, locul al treilea revenindu-i fostului prefect de Gorj, Alin Văcaru, considerat un apropiat al lui Victor Ponta.

Pe poziţia a patra se află Laurenţiu Ciurel, fostul manager privat al Complexului Energetic Oltenia, inculpat în dosarul Turceni-Rovinari cu fostul premier.

Clasamentul a fost decis de Comitetul Executiv al PSD Gorj, cei peste 100 de membri stabilind prin vot, în această lună, decizia transmisă deja lui Liviu Dragnea, care va trebui să îşi dea acordul.

În PSD Gorj se discută însă despre schimbarea listei, surse susţinând că Victor Ponta l-ar prefera pe locul al doilea pe tânărul Alin Văcaru, în timp ce deputatul Mihai Weber, aflat pe locul neeligibil 5, ar putea să ocupe locul 2 sau 3 în lista pentru Camera Deputaţilor a PSD Gorj. Cel din urmă speră la ajutorul lui Victor Ponta pe motiv că ocupantul locului al doilea, primarul Ion Ciocea, are pe rol o problemă de integritate încă neclarificată.

La Senat, bătălia în PSD Gorj a fost, în schimb, rapid tranşată, primul loc eligibil revenindu-i fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi el cu probleme de integritate, în timp ce pe locul al doilea se află tânărul Claudiu Manta, fostul lider al TSD Gorj.

La PNL Gorj , situaţia este mai simplă decât la PSD, cei doi copreşedinţi ai partidului ocupând locurile considerate eligibile. Lista de deputaţi a PNL Gorj este condusă de către Dan Vâlceanu, fostul preşedinte al PDL, acum co-preşedinte PNL, iar lista de Senat este condusă de Tudor Barbu, senatorul ales în 2012 pe lista PPDD.

Pe locul al doilea la Senat se află Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci, acesta fiind urmat de Rodica Ghimiş, fostul director al Casei de Pensii Gorj şi de Mihai Cosmin Brujan, viceprimarul oraşului Târgu-Cărbuneşti.

Pe locul al doilea la deputaţi, poziţie considerată eligibilă, se află fostul deputat PDL, Constantin Severus Militaru, din perioada 2008-2012, locul al treilea fiind ocupat şi acesta de un fost deputat PDL, din legislatura 2004-2008, Marcel Romanescu.

ALDE Gorj nu are listele finalizate, au anunţat liderii organizaţiei, care au făcut însă publice numele ocupanţiilor primelor două poziţii, la deputaţi şi Senat.

Lista candidaţilor la Camera Deputaţilor a alianţei lui Tăriceanu de la Gorj este condusă astfel de către senatorul fost PNL, Dian Popescu, copreşedinte al organizaţiei judeţene, iar pe locul al doilea se află Eduard Lădaru, consilier local, preşedintele ALDE Târgu-Jiu.

La Senat, lista este condusă de către fostul deputat Scarlat Iriza. Pe locul al doilea se află Vasile Râbu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, până anul trecut social-democrat.

La PMP Gorj , unicul loc de deputaţi considerat eligibil, este ocupat de consilierul judeţean Gheorghe Leşu Daviţoiu, fratele preşedintelui organizaţiei judeţene, fost director al Complexului Energetic Rovinari.

Primul loc la Senat, neeligibil însă, îi aparţine lui Ion Săvoiu(foto), consilier municipal, fost candidat la Senat, cu patru ani în urmă, din partea Forţei Civice, acesta conducând de altfel şi organizaţia judeţeană a partidului lui Răzvan Ungureanu în Gorj.
Săvoiu a intrat apoi în PNL, ca să părăsească apoi partidul pentru PMP.
sursa:mediafax.ro

   Scrie Comentarii (0)   23.10.2016. 17:37


DINAMO - PANDURII 4-0 în etapa a 13-a din LIGA I

Dinamo a obținut, sâmbătă, cea mai categorică victorie din acest sezon, scor 4-0 cu Pandurii într-un meci din etapa a 13-a din Liga I.

Dinamo s-a impus fără probleme în meciul cu Pandurii. D. Lazar și-a respins mingea în poartă în minutul 5, iar jocul a curs din acel moment în favoarea echipei pregătite de Ioan Andone. Vali Lazăr în minutul 37, Palic în minutul 39 și din nou Vali Lazăr în minutul 89 au mai marcat pentru Dinamo, care urcă pe locul 5, cu 19 puncte, la egalitate cu FC Botoșani și Pandurii.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   23.10.2016. 17:15


Rezultate Campionat Dolce Vita 22-23 octombrie

Campionatul Judeţean de Minifotbal Dolce Vita:


Campionatul primăriilor din Judeţul Gorj:

Campionatul firmelor şi instituţiilor publice din Gorj

   Scrie Comentarii (0)   23.10.2016. 17:08


Liga a IV-a, etapa a 8-a, rezultate şi clasament

sursa: AJG Gorj

   Scrie Comentarii (0)   23.10.2016. 16:44


Poliţişti filmaţi în timp ce jucau tenis de masă

Doi agenţi din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stoina, au fost filmaţi, joi seara, în uniformă, în timp ce jucau tenis de masă, într-un bar din comuna Berleşti.

Pe imagini se poate vedea cum cei doi poliţişti, îmbrăcaţi în uniformă, joacă tenis fără să fie deranjaţi de prezenţa celorlalţi clienţi din local. Reprezentanţii Primăriei comunei Berleşti, pe care oamenii legii trebuie să o supravegheze, cer să fie luate măsuri în acest caz.
Click pentru video

   Scrie Comentarii (0)   22.10.2016. 06:52


Produsele ecologice contrafăcute pot fi depistate prin trei elemente de pe etichetă

Bioagricultorii au dezvăluit, sâmbătă, la Cluj Napoca, că un produs ecologic poate fi identificat prin trei elemente de pe etichetă, recomandând cumpărătorilor să le verifice de fiecare dată pentru a nu achiziţiona produse falsificate care îi pot pune în pericol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Pe orice etichetă de produs ecologic se găsesc, obligatoriu, trei elemente de identificare care certifică dacă este bio. Astfel, avem sigla <> (agricultură ecologică), iar sub ea se află un număr, care este cel al producătorului şi se găseşte înregistrat în baza de date a Ministerului Agriculturii. Apoi avem pe un fond verde o frunză stilizată cu stelele UE, care indică faptul că este produs bio recunoscut la nivel european, iar ultimul element este sigla unui organism de inspecţie şi certificare a produsului bio", a spus preşedintele Asociaţiei Bioagricultorilor din România ”Bioterra”, Nagy Miklos.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   22.10.2016. 06:41


Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz: Acordul UE-Canada ar trebui semnat săptămâna viitoare. Sunt foarte optimist


Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat că acordul de liber-schimb între UE şi Canada ar trebui semnat săptămâna viitoare şi a spus că este optimist în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor "din interiorul Uniunii Europene" , relatează site-ul agenţiei DPA.

"Sunt foarte optimist că putem rezolva problemele pe care le avem în interiorul Uniunii Europene", a spus Schulz, în urma unei întâlniri cu ministrul canadian al Comerţului, Chrystia Freeland, şi înaintea discuţiilor cu premierul Valoniei, Paul Magnette.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   22.10.2016. 06:33