ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Opinii

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Unde s-a evaporat averea lui Mugurel Surupăceanu?

Proaspătul deputat de Gorj, Mugurel Surupăceanu, cunoscut ca un om de afaceri extrem de activ şi trimis în judecată de DNA pentru contracte dubioase cu instituţii ale statului, este sărac-lipit, potrivit declaraţiilor de avere şi de interese de pe site-ul Camerei Deputaţilor. Mugurel Surupăceanu este cel mai sărac deputat de Gorj, ales în actuala legislatură.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   14.01.2009. 03:10


Ce o mai fi?


Mă trezii într-o dimineaţă, pe finalul ăsta de an, şi mă apucai să scriu şi ultimul comentariu pe 2008, fără a avea nici cel mai mic chef de viaţă. Toată săptămâna m-a chinuit o nevralgie şi am umblat prin frig şi ploi pentru o cauză nobilă: un suport de brad. Am găsit până la urmă suportul, dar era mai scump decât bradul şi am renunţat. Fiecare cu problemele lui „esenţiale”, în viaţă: pentru câteva zile existenţa mea a gravitat în jurul suportului de brad.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   05.01.2009. 16:00


Menajeria de partid şi de stat

Unii lideri de partide se mulţumesc şi cu puţin când vine vorba de succesul grupului pe care îl conduc sau îl coordonează. Iar în politică, să te mulţumeşti cu puţin, când eşti foarte aproape de borcanul cu miere, este ca şi cum ţi-ai tăia singur creanga de sub picioare.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   10.12.2008. 08:27


Legiunea lui Condescu


Că Gorjul e judeţ roşu, se ştia destul de bine. Că o parte dintre mineri sau dintre liderii de sindicat sunt portocalii, se ştia la fel de bine.

Până la urmă par chiar redundante şi supărătoare titlurile care conţin cuvântul roşu sau culoarea roşie, repetitive, supărătoare, tautologice, pleonastice la un moment dat, înscriindu-se pe traiectoria clişeului. Până la urmă, după atâta vreme de roşu în judeţ, se aştepta cineva ca Gorjul să iasă portocaliu sau rozaliu sau maroniu? Poate că maroniu este într-un fel, de la starea de fapt.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (1)   02.12.2008. 23:40


Toţi pentru unul, unul pentru el


Avem alegeri parlamentare şi iar o să fie cheltuiţi nişte bani aiurea pentru organizarea scrutinului. Nu ar mult mai simplu ca fiecare partid să îşi desemneze proporţional reprezentanţii în parlament, în funcţie de numărul de mandate pe care le-au obţinut din 1990 încoace? Probabil că social-democraţii ar obţine cele mai multe mandate, iar liberalii şi democrat-liberalii ar putea să constituie majoritatea.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   26.11.2008. 14:03


Morţii cu morţii, vii cu morţii

„Vii cu vii, morţii cu morţii” e o expresie destul de cunoscută care, luată ca atare, vorbeşte despre o separaţie clară între două lumi: lumea celor morţi şi lumea celor vii. Desigur, substratul face referire la relaţiile interumane şi, de fapt, replica „Vii cu vii, morţii cu morţii” este utilizată în acest sens.

Adică, ce a fost a fost, ce a trecut rămâne la timpul trecut şi viaţa merge mai departe. Nu are rost să te cramponezi de o relaţie, să te legi de un trecut sau de o situaţie care nu îţi mai poate aduce nimic bun. Cam ăsta ar fi mesajul şi cam în sensul ăsta este folosită de sute de ani expresia „Vii cu vii, morţii cu morţii”.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   18.11.2008. 19:54


Şanse “la rece”

La alegerile parlamentare se discută varianta ca niciunul dintre candidaţi să nu obţină voturile necesare pentru a ieşi din prima deputat sau senator. Din a doua încercare vor primi mandate cei cu cele mai multe voturi, iar în a treia încercare va avea loc redistribuirea. Cine va avea cel mai mult noroc, bani şi inspiraţie?

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   11.11.2008. 22:16


Ce ar fi fost dacă...

Ce ar fi fost dacă Ceauşescu nu era ultimul executat în 1989 şi ar mai fi fost şi alţii care au lucrat alături de el în aparat sau la aparate? Probabil că toată lumea ar fi spus, cu toată tăria, că am avut de-a face cu o revoluţie mai acătării şi nu cu un spectacol în care unii au jucat roluri multiple.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   05.11.2008. 03:10


De doi bani speranţă


Parcă e şi păcat să mai speri într-o lume mai bună! Sau poate că e păcat să nu mai speri într-o lume mai bună. Nişte proşti care vor să îşi justifice destinul ingrat spun că viaţa nu poate fi nici mai bună nici mai rea decât lumea în care trăiesc. Învăţământul nu poate fi nici mai bun nici mai rău decât societatea în care trăim, şcoala nu poate fi mai bună, administraţia nu poate fi mai bună, politica nu poate fi mai bună, preţurile nu pot fi mai bune, cultura nu poate fi mai bună, turismul nu poate fi mai bun, turistul nu poate să fie mai bun, facturile nu pot să fie mai bune, salariile nu pot să fie mai bune, viaţa nu poate să fie mai bună, speranţele nu pot să fie mai bune.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   22.10.2008. 06:23


Mai bine fără

Aproape că nu este gorjean care să fie lucid la cap şi care să nu admită faptul că în judeţul Gorj clasa politică are o calitate mai mult decât îndoielnică. Şi lucrul ăsta s-a văzut şi în numărul de miniştri şi de secretari de stat pe care i-a trimis la Bucureşti.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   14.10.2008. 21:38


De ce creşte PSD mare, când creşte mare?

Ionel Manţog a ars etapele şi a fost paraşutat din afaceri în politică şi nu pe uşa din dos, ci pe uşa din faţă, cu mare fală. Aşteptările sunt mari când eşti vedetă, iar căderea este mult mai dureroasă, când pici foarte repede din vârf.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (2)   08.10.2008. 06:31


Guvernele trec, cărbunele rămâne...

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) şi Consiliul Judeţean Gorj au organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, simpozionul cu tema “Cărbunele din Oltenia - soluţia sigură a energeticii româneşti”. Obiectivul declarat al simpozionului, desfăşurat la Sala Maură a prefecturii, a fost evidenţierea rolului şi a importanţei exploatării cărbunelui din Oltenia, precum şi utilizarea acestuia în termocentale, în vederea producerii de energie electrică şi termică pe plan regional şi naţional.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   26.03.2008. 07:05