ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Opinii

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Aci, băăăăăăăă! Aci, la noi, la Gorj!


de Aurel MĂCEŞANU

M-a apucat... Pe voi nu vă apucă? M-a apucat damblaua amintirilor într-o seară, când îmi făceam mişcarea obligatorie şi, dintr-o dată, trecând pe unele străzi ale oraşului m-au năpădit zeci şi sute de amintiri. Megeam, efectiv, neconştientizând unde mă poartă paşii, păşeam căutând trecutul... Scriu şi mă cutremur. Cu ani buni în urmă, primisem un mail de la o persoană (poate într-o bună zi o să vi-l prezint şi dumneavoastră) pe care am considerat-o şi o consider

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (23)   16.11.2013. 21:20


Mi-ai rămas în suflet ca un tatuaj!


de Aurel MĂCEŞANU

Văd şi aud multe, dar trăiesc din ce în ce mai puţine... Trăiesc mai puţine, pentru că nu mai am ce trăi. Tot castelul unei civilizaţii a fost cu adevărat de nisip şi se dărâmă uşor, uşor. Din nefericire încă de la 17-18 ani gorjenilor încep să le rămână doar poveştile. Atât, poveştile. A fost odată, ce-am făcut, ce-am dres, ce ni s-a întâmplat...

Puţini dintre noi au curajul sau îşi mai permit să spună voi face, voi vrea, voi cere, voi ajunge...

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (2)   08.11.2013. 22:08


De-am arde precum paiele ude!


de Aurel MĂCEŞANU

La un moment dat renunţasem la ideea de a mă întoarce în presa din Gorj... Situaţia personală era atât de delicată încât nu mai doream să aud de ziare şi ziarişti.

Stăteam cu ochii pironiţi în tavanul salonului de spital şi, în lungile luni petrecute în acelaşi pat, mă întrebam de ce dracu’ mi-am făcut draci, duşmani, scriind tot felul de nebunii prin ziare. De vină a fost un om care

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (3)   02.11.2013. 16:21


Primarul Florin Cârciumaru ar putea să candideze în viitor la primărie, la preşedinţia consiliului judeţean sau pentru un loc în parlamentCredeţi că dacă ar face-o din partea altei formaţiuni politice decât PSD, şi-ar pierde sprijinul electoratului pe care îl are în prezent ?

Părerea ta, aici !

   Scrie Comentarii (2)   02.11.2013. 15:48


Cu Brâncuşi ce-aţi avut ?


de Aurel Măceşanu

De când poveştile copilăriei deveniseră cu adevărat poveşti, am început să conştientizez că anumiţi oameni sunt deranjaţi de prezenţa noastră, a muritorilor de rând, în satele şi oraşele României .

Prea îi supărăm de atâta vreme, prea le dăm bătăi de cap şi, dacă ar putea, probabil, printr-o pocnitură de degete, ne-ar disipa în spatiu ...

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (3)   02.11.2013. 15:47


Foamea rău te mai prosteşte/Dar vedetă te numeşte

De vreo trei luni încoace, principalul subiect a fost, rămâne şi probabil va fi Marin Condescu. Clar, Ponta vrea să-i plătească nişte poliţe lui Condescu, pentru că Băse a ieşit preşedinte datorită minerilor lui Mărin şi probabil liderul de sindicat va fi tracasat mult şi bine şi numai o minune îl va salva, chiar dacă e mai curat decât mulţi răspopiţi care se prezintă drept sfinţi pe pereţii bisericilor.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (1)   21.10.2013. 22:30


Un altfel de HORORscop

Vagaboante steluţele mele... Doi ani n-am scris nimic, n-am mai urlat pe la televizor şi pe la radio şi gagicile şi-au luat vacanţă, au ascultat muzică, iar noaptea au făcut foamea pe centru vechi în Bucureşti că, de, nu mai era cârcotaşul să le plătească pentru informaţii.

Băi DNA-ule de Gorj, DIICOT sau care o-ţi mai fi voi, stelele mi-au spus o poveste care trebuie neapărat verificată pentru că e belea mare.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   21.10.2013. 22:00


Năduşeala omului sărac...

Avem noroc, dar nu avem baftă
De când mă ştiu nu am fost un mare mergător la biserici şi mânăstiri, pentru că mă săturasem de sporovoiala oamenilor în sutană care ne tot vorbeau şi iarăşi ne reaminteau despre cât de norocoşi suntem...

Citeau şi ei dintr-o carte unor oameni care ca şi Arghezi în psalmurile sale căutau certitudinea în credinţă. Că tot veni vorba de credinţă, cred că medicul meu stomatolg, care nu este nici el habotnic are mare dreptate: „Băi, Aurele, religia e religie, credinţa e credinţă, băi, băiatule!“ Revenind la noroc, îmi amintesc de anii când eram şoim al patriei şi mai apoi pionier (o, Doamne, ce vremuri!) când până şi partidul unic ne spunea cât de norocoşi suntem.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (1)   18.10.2013. 21:32


Microfonul dus la gură te lipseşte de centură … militară


Rică , ăla de pe la “Informaţia Gorjului” a lipsit vreo doi ani de zile din presa locală din cauză de destrabalare, adicălea nopţi pierdute , tutun si fiinţele alea care se numesc femei . Cer scuze doamnelor adevărate , însă , prin feminitate inţeleg frumosul , nu destrabălarea si prostia.

In urmă cu ceva timp , la una din unitaţile militare din Gorj , un tânar de 26 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost străpuns de un glonţ.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   18.10.2013. 21:28


Cârciumaru, locul cinci în topul salariilor primarilor


Econtext.ro publică un top, în care sunt prezentate salariile pe care le primesc primarii din oraşele reşedinţe de judeţ din România. Este vorba despre cei 42 (41 judeţe + Bucureşti) primari din cele mai importante oraşe din România, ei fiind edilii cu cea mai mare greutate în administrarea ţării. In plus, e vorba de salariile nete.{ Econtext.ro

   Scrie Comentarii (0)   01.08.2011. 13:12


Definiţia boc-ului data de Octavian Paler

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   18.12.2009. 03:48


Opiniile lui Cristian Tudor Popescu despre reacţiile lui Băsescu în cazul copilului lovit

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   29.11.2009. 16:55